14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η BMW επιβεβαιώνει τη νέα 5 Series για τον Οκτώβριο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BMW και πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής της, Oliver Zipse, ξεκίνησε και επισήμως την αντίστροφη μέτρηση για την ολοκαίνουρια 5 Series καθώς στο περιθώριο της ετήσιας παρουσίασης του BMW Group, αποκάλυψε όχι μόνο ότι η νέα γενιά του δημοφιλούς μοντέλου θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της τον ερχόμενο Οκτώβριο και ότι η γκάμα της θα περιλαμβάνει τόσο την Touring έκδοση όσο και την αμιγώς ηλεκτρική i5 αλλά και πως στην οικογένεια της νέας 5 Series θα προστεθεί και ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων από την BMW M. Ο Zipse δήλωσε ότι το μοντέλο της M GmbH με τις περισσότερες πωλήσεις το 2022 ήταν η i4 M50 και αυτό ώθησε την γερμανική μάρκα στο να δώσει το πράσινο φως για μία αντίστοιχη έκδοση βασισμένη στην επερχόμενη i5.

Προς το παρόν δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο μοντέλο αλλά η BMW επιβεβαίωσε ότι θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, αμφότεροι με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις σύμφωνα με την τακτική της γερμανικής μάρκας να προσφέρει πληθώρα επιλογών που καλύπτουν τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού. Ταυτόχρονα, η BMW υπόσχεται ότι η νέα 5 Series θα είναι η πιο δυναμική και παράλληλα, η πιο άνετη στην ιστορία του μοντέλου ενώ δεν θα υστερεί στο παραμικρό ούτε στον τομέα της τεχνολογίας καθώς ένα από τα highlights της καμπίνας θα είναι η κυρτή BMW Curved Display η οποία θα “τρέχει” την έκδοση 8.5 του λειτουργικού συστήματος του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της εταιρίας, με πρόβλεψη για την μελλοντική αναβάθμιση του στην έκδοση 9.0 η οποία βασίζεται στο λογισμικό Android.

Η teaser εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν αποκαλύπτει πολλά για τον σχεδιασμό της νέας 5 Series πάντως. Το εικονικό σεντόνι καλύπτει την συντριπτική πλειοψηφία των χαρακτηριστικών του επερχόμενου μοντέλου, αφήνοντας να φανεί μονάχα η νέα “υπογραφή” των LED φωτιστικών σωμάτων – αυτή της αμιγώς ηλεκτρικής i5 τουλάχιστον. Κατασκοπευτικές φωτογραφίες έχουν αποκαλύψει επίσης τις “κρυφές” χειρολαβές, ένα στοιχείο που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην αεροδυναμική απόδοση του μεγάλου sedan. Για να δούμε λοιπόν, τι ετοιμάζει η BMW για τη νέα 5 Series…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό