21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η BMW “βλέπει” πιο καθαρά designs στο μέλλον!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BMW είναι μία εταιρία που της αρέσει να προκαλεί σχεδιαστικά. Από την εποχή Bangle στις αρχές του 2000 με αποκορύφωμα την άκρως εκκεντρική E65 7 Series μέχρι και τις σημερινές M3/M4 και XM με τις γιγαντιαίες γρίλιες και όχι μόνο, η BMW ποτέ δεν φοβήθηκε να γίνει πολωτική και υπό μία έννοια, αυτό είναι κάτι αξιοθαύμαστο. Πιθανότατα το ίδιο σκέφτονται και οι πελάτες της αφού παρά το οτιδήποτε λέγεται στο διαδίκτυο, οι πωλήσεις της γερμανικής μάρκας αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η απόφαση για τολμηρά σχέδια είναι η σωστή.

“Νιώθουμε πως στην δουλειά μας πρέπει να προσθέτουμε νέα στοιχεία στο design – δεν μπορούμε να επαναλαμβάνουμε αυτό που έχουμε. Μερικές φορές πρέπει να φεύγουμε και να κάνουμε νέα πράγματα και ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι θέλουμε να έχουμε επιτυχία σε 10 χρόνια.“

Δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της BMW, Adrian van Hooydonk. Η διαδικασία είναι… απλή: ανεβάζεις τον πήχη αισθητά όταν πρωτο-λανσάρεται το εκάστοτε μοντέλο με αποτέλεσμα σε κάποιους να αρέσει το design και σε κάποιους όχι. Όταν έρχεται το facelift όμως, η συντριπτική πλειοψηφία έχει θετική γνώμη και το μοντέλα “κρατάει” μέχρι το τέλος του κύκλου ζωής του. Αν αρέσει σε όλους από την αρχή, μπορεί να μην κρατήσει αρκετά χρόνια στο μέλλον. Αυτή είναι η λογική πίσω από τον σχεδιασμό των νέων BMW και είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς, το αποτέλεσμα μετράει. Το βασικό είναι ότι η εταιρία γνωρίζει την κατεύθυνση προς την οποία θέλει να κινηθεί και πηγαίνει προς τα εκεί χωρίς περιττούς πειραματισμούς.

Σύμφωνα με τον van Hooydonk, θα είναι σημαντικό για το design της BMW να είναι πιο καθαρό στο μέλλον και ο σχεδιασμός της γρίλιας θα το αντικατοπτρίζει αυτό καθώς θα είναι ανάλογος με τις αναλογίες του οχήματος ή θα διαμορφώνεται σύμφωνα με την έκφραση που θέλουν να δημιουργήσουν οι σχεδιαστές. Φυσικά θα πρέπει να περιμένουμε κάποια χρόνια για να δούμε τι σημαίνει αυτό στην πράξη αλλά το i Vision Dee Concept αποτελεί ένδειξη,  τότε το μέλλον της BMW θα έχει ενδιαφέρον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό