23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Bentley θυμάται και τιμά την R-Type Continental

Ειδήσεις Ελλάδα

Πίσω στο μακρινό 1952 η R-Type Continental είχε χαρακτηριστεί ως “ένα μαγικό χαλί που εξαϋλώνει μεγάλες αποστάσεις” ενώ διατηρούσε και τον τίτλο του ταχύτερου 4-θέσιου sedan πολυτελείας στον κόσμο χάρη στον εξακύλινδρο εν σειρά των 4.6 λίτρων ο οποίος πρόσφερε 155 ίππους μέσω ενός 4-τάχυτου, μηχανικού κιβωτίου. Κάπως έτσι δημιούργησε τον μύθο του το συγκεκριμένο μοντέλο και γι’ αυτό ίσως, το 1953, ο Ελβετός Dr. Rowland Guenin παράγγειλε την δική του R-Type σε “Ivory White” χρώμα με κόκκινο σαλόνι. Αυτό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ένταξε στον στόλο των ιστορικών μοντέλων της η Bentley το 2001 και αυτό ακριβώς “αναπαράγει” φέτος για να τιμήσει την εμβληματική R-Type Continental.

Η Bentley ξεκίνησε αυτό το ταξίδι με μία Continental GT Azure, την οποία έβαψε με “Old English White” χρώμα που σύμφωνα με την ίδια αποτελεί πιστή αναπαραγωγή του “Ivory White” της αυθεντικής. Την απαραίτητη λάμψη χαρίζουν στο αμάξωμα διάφορα χρωμιωμένα διακοσμητικά ενώ η καμπίνα επενδύθηκε με “Cricket Ball” δέρμα που και πάλι, επιλέχθηκε ώστε η σύγχρονη Continental GT να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με το μοντέλο από το οποίο αντλεί έμπνευση. Για τον ίδιο λόγο η Bentley τοποθετήθηκε και το ”Burr Walnut” ξύλο στο ταμπλό και όχι μόνο ενώ οι ανοιχτοί πόροι του ξύλου και το υπερ-λεπτό στρώμα λάκας (με πάχος 0.1 χιλιοστού ενώ το φυσιολογικό “High Gloss” της Bentley έχει πάχος 0.5 χιλιοστά) αποτελούν συνειδητές επιλογές ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι πιστό στην αυθεντική R-Type Continental.

Κάτω από την ρετρό επιφάνεια πάντως, η ειδική Continental Azure είναι πέρα για πέρα μοντέρνα και κατά συνέπεια έχει διατηρήσει τον twin-turbo V8 με χωρητικότητα 4.0 λίτρων ο οποίος προσφέρει 550 ίππους και συνδυάζεται με το 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης της αγγλικής μάρκας. Η εμπρός ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια, η πίσω από μία διάταξη πολλαπλών συνδέσμων ενώ οι ενεργές αντιστρεπτικές ράβδοι και η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη αερανάρτηση προσπαθούν να αναπαράγουν την αίσθηση του μαγικού χαλιού της R-Type Continental. Απ’ όσο γνωρίζουμε, η Bentley δεν έχει πρόθεση να λανσάρει την ειδική δημιουργία της Mulliner στην αγορά, αλλά θα την κρατήσει για τον εαυτό της, όπως έκανε και με το παράδειγμα του 1953.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό