25.1 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Η Autobianchi επιστρέφει μέσω… Κίνας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ιταλική κυβέρνηση θα μπορούσε να κατασχέσει τις καταργημένες μάρκες Stellantis Autobianchi και Innocenti, που εγκαταλείφθηκαν τη δεκαετία του 1990, και να τις προσφέρει σε κινεζικές εταιρείες που εγκαθίστανται στην Ιταλία.

Σύμφωνα με την Il Sole 24 Ore, η κυβέρνηση θέτει τις βάσεις, αν και το αποτέλεσμα παραμένει αβέβαιο.

Οι μάρκες, Autobianchi (ιδρύθηκε το 1955, και έκλεισε το 1995) και Innocenti (με ιστορία στην οποία συμμετείχαν οι British Leyland, De Tomaso, Daihatsu και Chrysler και Maserati), θα μπορούσαν να αναβιώσουν υπό νέα ιδιοκτησία.

Νέοι κανονισμοί θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να αποκτήσει ιστορικές μάρκες που δεν χρησιμοποιούνται για πέντε ή περισσότερα χρόνια.

Το Υπουργείο Επιχειρήσεων και Made in Italy έχει κατοχυρώσει τα εμπορικά σήματα Autobianchi και Innocenti, αν και με διαφορετικά γραφικά από αυτά της Stellantis.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων με τις αυτοκινητοβιομηχανίες που εκμεταλλεύονται ιταλικές ρίζες.

Το πρόσφατο παράδειγμα της «περιπέτειας» της Alfa Romeo Milano που κατέληξε ως Junior καθώς και άλλες κινήσεις της κυβέρνησης της Μελόνι, δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι Ιταλοί είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους και να συντηρήσουν όσο γίνεται περισσότερες θέσεις εργασίας μέσα στην Ιταλία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό