16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Audi ανακαλεί 24.450 plug-in υβριδικά A3 και Q3. 249 στην Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Audi προχωρά στην ανάκληση 24.450 A3 TFSI e και Q3 TFSI e που κατασκευάστηκαν μεταξύ 7 Ιανουαρίου 2020 και 22 Φεβρουαρίου 2022. Από αυτά, τα 249 βρίσκονται στη χώρα μας και αιτία είναι το γεγονός πως ενδέχεται η ασφάλεια στο σύστημα υψηλής τάσης να έχει παραχθεί με ανεπαρκή ποσότητα της επονομαζόμενης “άμμου πυρόσβεσης”.
Σε περίπτωση ενδεχόμενου βραχυκυκλώματος στο σύστημα υψηλής τάσης η ασφάλεια θα καεί όπως προβλέπεται και θα διακόψει τη ροή του ρεύματος, αλλά ενδέχεται να υποστεί θραύση. Στην περίπτωση αυτή, λόγω της μικρής ποσότητας “άμμου πυρόσβεσης”, θα μπορούσε να προκύψει ένα τόξο εκφόρτισης στο εσωτερικό του οχήματος και κατά συνέπεια να δημιουργηθεί κίνδυνος πυρκαγιάς ή/και κίνδυνος τραυματισμού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι κάτοχοι των επηρεαζόμενων οχημάτων θα ενημερωθούν γραπτώς ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Συνεργάτες Service Audi για να τοποθετηθεί συμπληρωματικά ένα προστατευτικό μονωτικό στρώμα μέσα στην μπαταρία υψηλής τάσης.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών Audi στο τηλέφωνο 210 9981200 από 09.00 – 18.00 καθημερινά ή στο email: [email protected].

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό