18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Aston Martin DBS μας αποχαιρετά με την “Απόλυτη”

Ειδήσεις Ελλάδα

Αυτό είναι το τέλος του δρόμου για το εντυπωσιακό grand tourer της Aston Martin με τον twin-turbo V12 κάτω από το καπό. Η αγγλική μάρκα γιορτάζει 110 χρόνια ζωής και την 75η επέτειο του ονόματος “DB” το 2023 αλλά πριν προχωρήσει σε κάτι νέο, πρέπει να κλείσει οριστικά τα προηγούμενα κεφάλαια και ένα από αυτά είναι η DBS που κυκλοφορεί από το 2018 και έφτασε η ώρα να μας αποχαιρετήσει. Επειδή τέτοιου είδους αυτοκίνητα δεν αποχωρούν ήσυχα, η Aston Martin ετοίμασε και μας παρουσιάζει την DBS Ultimate – την απόλυτη εκδοχή του μοντέλου και την “ισχυρότερη Aston Martin παραγωγής” που έχει κυκλοφορήσει. Η Valkyrie των σχεδόν 1.200 ίππων και η Victor των 850 ίππων ήταν ισχυρότερες αλλά κυκλοφόρησαν σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό οπότε…

Όχι ότι η DBS Ultimate δεν είναι περιορισμένης παραγωγής. Η Aston Martin ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει μόλις 300 coupe και άλλα 199 cabriolet με την τιμή του καθενός εξ αυτών να ξεκινά από τα €357.000 και τα €383.000 αντίστοιχα αλλά μην κάνεις καν τον κόπο να επικοινωνήσεις με εκπρόσωπο της εταιρίας αφού όλα έχουν ήδη προπωληθεί ενώ οι παραδόσεις είναι προγραμματισμένες για τα τέλη του καλοκαιριού. Τι κάνει όμως τη νέα έκδοση της DBS… “Ultimate”; Καταρχάς, χάρη σε μία μικρή αύξηση της πίεσης υπερπλήρωσης και τροποποιήσεις στην εισαγωγή του αέρα και την χαρτογράφηση του V12 των 5.2 λίτρων, αυτός παράγει πλέον 770 ίππους στις 6.500 .α.λ. και 900 Nm ροπής από τις 1.800 έως τις 5.000 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο και το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης λοιπόν, ο πανίσχυρος βενζινοκινητήρας επιταχύνει την DBS Ultimate στα 100 km/h σε μόλις 3.2 δευτερόλεπτα και συνεχίζει να την επιταχύνει μέχρι την μέγιστη ταχύτητα των 340 km/h!

Για να διαχειριστεί με τον βέλτιστο τρόπο την αυξημένη ιπποδύναμη, η Aston Martin εξόπλισε την DBS Ultimate με νέο εμπρός υποπλαίσιο που αυξάνει την ακαμψία του εμπρός μέρους κατά 25% και νέο πάτωμα πίσω που αυξάνει την ακαμψία κατά 3%. Νέες είναι οι ρυθμίσεις και στην ανάρτηση ενώ οι βάσεις στήριξης του συστήματος διεύθυνσης είναι πλέον… μασίφ ώστε αυτό να παρέχει πιο άμεση απόκριση και βελτιωμένη αίσθηση. Επαρκές πάντως κρίθηκε το carbon-ceramic σύστημα πέδησης που αποτελείται από δίσκους 410 χιλιοστών μπροστά και 360 χιλιοστών πίσω που φωλιάζουν σε τροχούς 21 ιντσών. Όσον αφορά στον τομέα της αισθητικής, η DBS Ultimate ξεχωρίζει χάρη στον μεγάλο αεραγωγό στο μακρύ καπό ενώ υπάρχει και άφθονο carbon που διακοσμεί το ούτως ή άλλως πανέμορφο αμάξωμα. Στην καμπίνα δε, είναι standard τα Sports Plus καθίσματα που επενδύονται με δέρμα και Alcantara όπως και το υπόλοιπο σαλόνι ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει η αριθμημένη πλακέτα που επιβεβαιώνει την ιδιαιτερότητα του μοντέλου και την περιορισμένη παραγωγή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό