Home Auto • Moto Η Aston Martin παρουσίασε νέο V12 με 835 ίππους (Video)

Η Aston Martin παρουσίασε νέο V12 με 835 ίππους (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Aston Martin δείχνει έμπρακτα πως πιστεύει ακράδαντα στους κινητήρες εσωτερικής καύσης και ειδικά στους μεγάλους, μιας και παρουσίασε έναν καινούργιο V12 που θα κινεί την επίσης καινούργια Vanquish που θα αντικαταστήσει την DBS.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν ο νέος V12 με τα δύο turbo θα έχει χωρητικότητα 5.200 κυβικών όπως ο προκάτοχός του ενώ ο αρχιμηχανικός της βρετανικής εταιρείας Roberto Fedeli τον περιγράφει τόσο όσο ως ένα σύμβολο ισχύος όσο και ως ένα μηχανολογικό επίτευγμα στις αυστηρές προδιαγραφές εμπομπής ρύπων.

Η Aston Martin αποκαλύπτει το νέο της κορυφαίο σύνολο και τον ήχο του με ένα teaser βίντεο με τίτλο «Αυγή μιας νέας V12 εποχής». Η απόδοσή του φτάνει τους 835 ίππους και τα 1.000 Nm, τιμές αισθητά μεγαλύτερες από τους 770 ίππους και τα 900 Nm της DBS 770 Ultimate.

Προκειμένου να τις πετύχουν οι μηχανικοί της βρετανικής εταιρείας ασχολήθηκαν συνολικά με τη διαδικασία εσωτερικής καύσης ενισχύοντας τα μπλοκ των κυλίνδρων και τα κομβία, σχεδιάζοντας εκ νέου τις κυλινδροκεφαλές και τα συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής καθώς και πολλά άλλα.

Όπως προαναφέραμε ο νέος V12 θα χρησιμοποιηθεί καταρχήν στη νέα Vanquish, που οι φήμες τη θέλουν να παρουσιάζεται επίσημα στο Monterey  στην Καλιφόρνια αργότερα φέτος.

Στην πορεία αναμένεται να βρεθεί και κάτω από το καπό και άλλων μοντέλων της Aston Martin όπως είναι η Valour, η DBR22 και η V12 Speedster.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version