22.4 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Aston Martin “κέρδισε” τον Adrian Newey!

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να προσθέσεις στο ανθρώπινο δυναμικό σου έναν εκ των κορυφαίων αεροδυναμιστών/σχεδιαστών/μηχανικών στην ιστορία της Formula 1, από τώρα. Σχεδόν 1.5 χρόνο πριν από μία ακόμα μεγάλη αλλαγή στους κανονισμούς που αφήνει πάντοτε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατροπής των ισορροπιών. Αυτό ακριβώς κάνει η Aston Martin Racing που μπορεί να μην κερδίζει ακόμα αγώνες αλλά κέρδισε τις υπηρεσίες του θρυλικού Adrian Newey για τον οποίο δημιούργησε την θέση του Managing Technical Partner ενώ ανακοίνωσε ότι θα γίνει και μέτοχος στην ομάδα! Ο 65χρονος Βρετανός θα αναλάβει την εποπτεία του σχεδιασμού του μονοθεσίου της αγγλικής ομάδας για το 2026 και μπορεί να είναι ο μεγάλος σταρ της Aston Martin (από την 1η Μαρτίου του 2025 που αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα) αλλά ταυτόχρονα είναι η κορυφή ενός παγόβουνου που περιλαμβάνει ανθρώπους σαν τον Dan Fallows και τον Enrico Cardile που πρόσφατα άλλαξε τα κόκκινα της Ferrari για τα πράσινα της Aston Martin.
“Ο Lawrence (Stroll) είναι αποφασισμένος να δημιουργήσει μία κυρίαρχη ομάδα. Είναι ο μοναδικός μεγαλομέτοχος που ασχολείται ενεργά με το σπορ. Η αφοσίωση του φαίνεται τόσο στην εξέλιξη του νέου AMR Technology Campus όσο και στην αεροδυναμική σήραγγα στο Silverstone, που δεν είναι μόνο στην αιχμή της τεχνολογίας αλλά δημιουργούν ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας.”
Δήλωσε ο Adrian Newey γιατί αν δεν παινέψεις το μελλοντικό σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Stroll που ανάφερε ότι η πρόσληψη του Newey ήταν μία “ευκαιρία ζωής” και μία επίδειξη της φιλοδοξίας για την δημιουργία μίας ομάδας που θα είναι ικανή να μάχεται για πρωταθλήματα, όχι απλά podiums ή νίκες.

Να θυμίσουμε ότι ο Newey ξεκίνησε την καριέρα του στην Formula 1 στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με την March και δεν άργησε να κάνει αισθητή την παρουσία του, γεγονός που οδήγησε στην μεταγραφή του στην Williams στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Εκεί βρήκε τον Patrick Head με το αγγλικό δίδυμο να συνεργάζεται για τα επόμενα 5 χρόνια σχεδιάζοντας μονοθέσια που κατάφεραν να κατακτήσουν 59 νίκες σε 114 αγώνες και να χαρίσουν στους οδηγούς τους 4 παγκόσμιους τίτλους. Ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Newey ήταν η McLaren όπου τα δικά του μονοθέσια έδωσαν δύο τίτλους στον Mika Hakkinen ενώ στα τέλη του 2005, η Red Bull Racing ανακοίνωσε ότι ο Βρετανός θα αναλάβει καθήκοντα τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία που λένε. Αρκεί να αναφέρουμε ότι το Grand Prix του Καναδά το 2023 ήταν η 100στή νίκη της Red Bull στην F1 και η 200στή του Adrian Newey, οπότε δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντιληφθεί κανείς το ειδικό βάρος του υπερ-επιτυχημένου σχεδιαστή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό