31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η Aston Martin επιστρέφει με δύο αγωνιστικά στο Le Mans!

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι αγώνες αντοχής διανύουν μία από τις καλύτερες εποχές στην ιστορία τους. Οι “Hypercar” κανονισμοί έφεραν στο World Endurance Championship γενικώς και στις 24 ώρες του Le Mans ειδικότερα 23 αγωνιστικά από 9 διαφορετικούς κατασκευαστές που κάνουν κατάθεση ψυχής προσπαθώντας να σταθούν όρθια σε μία πραγματικά τιτάνια πρόκληση ενώ εκατοντάδες χιλιάδες θεατές απολαμβάνουν το εντυπωσιακό θέαμα από κοντά και πολλοί ακόμα από την τηλεόραση ή το διαδίκτυο. Μερικές ώρες λοιπόν πριν τα αγωνιστικά, οι οδηγοί και οι μηχανικοί ξεκινήσουν την προσπάθεια τους, η Aston Martin ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέρος το 2025 με δύο – καθώς αυτό είναι ο μικρότερος αριθμός συμμετοχών που επιτρέπεται σε κάθε κατασκευαστή σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, Valkyrie AMR-LMH.
Alpine, Aston Martin, BMW, Cadillac, Ferrari, Lamborghini Peugeot, Porsche και Toyota θα παραταχθούν στην εκκίνηση του ιστορικού αγώνα στις 14 Ιουνίου του 2025 (σύμφωνα με το προσωρινό πρόγραμμα) για να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν με τον ανταγωνισμό να χτυπάει πραγματικά κόκκινο. Ζούμε την χρυσή εποχή των αγώνων αντοχής καθώς ποτέ ξανά στην ιστορία δεν είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τόσο πολλές εργοστασιακές συμμετοχές και μάλιστα στην κορυφαία κατηγορία.

“Το πρόγραμμα της Valkyrie AMR-LMH προχωράει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και ένα σημαντικό ποσοστό της εξέλιξης γίνεται πίσω από το προσκήνιο πριν το ντεμπούτο του αυτοκινήτου αργότερα μέσα στο καλοκαίρι. Στη συνέχεια, αναμένουμε μία εντατική περίοδο δοκιμών για να βάλουμε χιλιόμετρα στο αυτοκίνητο και να μάθουμε ότι μπορούμε πριν το προγραμματισμένο ομολογκάρισμα του στο φθινόπωρο.”
Δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Endurance Motorsport της Aston Martin, Adam Carter. Η AMR-LMH Valkyrie θα χρησιμοποιεί ένα ανθρακονημάτινο πλαίσιο και μία τροποποιημένη εκδοχή του ατμοσφαιρικού V12 των 6.5 λίτρων που έχει εξελίξει η Cosworth για την συγκεκριμένη εφαρμογή. Ο κινητήρας προσαρμόζεται αυτή τη στιγμή στους κανονισμούς της Hypercar κατηγορίας και στις απαιτήσεις των αγώνων αντοχής ενώ το πρόγραμμα εξέλιξης του αγωνιστικού βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο με πρόσφατες δοκιμές στα διάφορα υπο-συστήματα στην πίστα του Silverstone και του Portimao. Συνεργάτες στην προσπάθεια της Aston Martin είναι η αμερικανική ομάδα Heart of Racing που έχει ήδη στήσει τις επιχειρήσεις της στην Αγγλία, πλησίον του τόπου κατασκευής των αυτοκινήτων ώστε να επιβλέπει με τον πιο αποδοτικό τρόπο το design και την εξέλιξη της Valkyrie AMR-LMH ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η προσπάθεια δεν θα περιοριστεί στο World Endurance Championship και τις 24 ώρες του Le Mans που περιλαμβάνονται σε αυτό, αλλά θα περιλαμβάνει και το IMSA WeatherTech SportsCar Championship στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό