19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Arc A770 GPU της Intel, κυκλοφορεί στις 12 Οκτωβρίου με τιμή $329 για να χτυπήσει την RTX 3060 – Intel

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι κάρτες γραφικών της Intel που η εταιρεία έχει υποσχεθεί εδώ και καιρό, είναι επιτέλους κοντά στο να κυκλοφορήσουν παγκοσμίως για τους gamers.

Στο πλαίσιο του καταιγισμού ανακοινώσεων που συνόδευσαν τα αποκαλυπτήρια της 13ης γενιάς επεξεργαστών της εταιρείας, η Intel επιβεβαίωσε ότι τα μοντέλα της σειράς Arc A770 GPU  θα είναι διαθέσιμα στις 12 Οκτωβρίου, με τις τιμές να ξεκινάνε για το αρχικό μοντέλο από τα 329 δολάρια. Όπως γίνεται φανερό από την τιμή, αυτή στοχεύει ευθέως τις GeForce RTX 3060, Radeon RX 6650 XT και άλλες κάρτες γραφικών μεσαίου επιπέδου, ενώ η Intel ισχυρίζεται ότι η πρότασή της είναι ικανή για “επιδόσεις παιχνιδιών 1440p” αλλά και 65% καλύτερες επιδόσεις στο ray tracing από τους αντιπάλους, χωρίς να κατονομάζει συγκεκριμένο hardware.

Όπως και οι ανταγωνιστές, έτσι και η Intel υπολογίζει τόσο στην τεχνητή νοημοσύνη όσο και στην υπολογιστική ισχύ. Η Arc A770 GPU υποστηρίζει το Xe Super Sampling (XeSS) που -όπως το DLSS της NVIDIA ή το FidelityFX Super Resolution της AMD- χρησιμοποιεί AI upscaling για να βελτιώσει τον αριθμό των frames σε υψηλότερες αναλύσεις. Υποστηρίζει ακόμα τα υποσυστήματα γραφικών της εταιρείας και θα υποστηρίζει περισσότερα από 20 παιχνίδια μέχρι το τέλος του 2022.

Όπως σημειώνει το Tom’s Hardware, η ARC A770 είναι η πρώτη mainstream desktop GPU της Intel που θα κυκλοφορήσει ευρέως στην αγορά αφού την αρχή είχε κάνει η Arc A380, με παρουσία αποκλειστικά στην Κίνα. Η κυκλοφορεία αυτή συνοδεύτηκε από προβλήματα με τους drivers και όχι μόνο. 

Η Intel παραδίδει την A770 με καθυστέρηση, έχοντας υποσχεθεί την κυκλοφορία της πρώτης της GPU για αυτό το καλοκαίρι. Ακόμα κι έτσι, η χρονική στιγμή μπορεί να είναι κατάλληλη. Η NVIDIA εστιάζει αυτή τη στιγμή την προσοχή της στην high-end με τη σειρά RTX 40, ενώ η AMD ασχολείται ακόμα με τη σειρά RX 6000. Η A770 μπορεί να ξεχωρίσει ως μια βιώσιμη επιλογή για παίκτες με χαμηλό προϋπολογισμό, ειδικά όταν GPU όπως η RTX 3060 εξακολουθούν να έχουν υψηλότερες επίσημες τιμές. 

13

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό