25.9 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Η Apple ψάχνει ακόμα συνεργάτη για το Apple Intelligence στην Κίνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Για το iOS 18, η Apple συνεργάζεται με τη OpenAI για να ενσωματώσει το ChatGPT στο iPhone, ωστόσο αυτό δεν θα ισχύει για την τεράστια αγορά της Κίνας.

Το ChatGPT θα συνεργαστεί μαζί με το Siri για να χειριστεί αιτήματα για περιεχόμενο που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη.

Το ChatGPT και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες AI δεν είναι διαθέσιμες στην Κίνα, επομένως η Apple πρέπει να βρει μια εναλλακτική.

Η Apple αναζητά ενεργά μια κινεζική εταιρεία με την οποία θα συνεργαστεί για τις λειτουργίες που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη στην Κίνα, αναφέρει η Wall Street Journal.

Η Apple έχει συνομιλίες με την Baidu, την Alibaba Group και την startup Baichuan AI από το Πεκίνο, αλλά δεν έχει προκύψει συμφωνία με καμία από αυτές.

Οι λειτουργίες Apple Intelligence θα περιοριστούν σε έναν ολοένα και μικρότερο αριθμό πελατών όταν τα iOS 18, iPadOS 18 και macOS Sequoia κυκλοφορήσουν αυτό το φθινόπωρο. Η Apple δήλωσε ότι δεν θα φέρει αυτά τα χαρακτηριστικά σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χωρίς συμφωνία με μια κινεζική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, η Κίνα θα μπορούσε να μείνει επίσης εκτός.

Η Κίνα απαιτεί από τις εταιρείες να λάβουν κυβερνητική έγκριση πριν από την κυκλοφορία chatbot που υποστηρίζονται από μεγάλα γλωσσικά μοντέλα και μέχρι σήμερα δεν έχει εγκρίνει κανένα προϊόν τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε εκτός της χώρας. Η Apple εξέτασε την πιθανότητα να λάβει έγκριση για το δικό της μοντέλο μεγάλης γλώσσας, αλλά διαπίστωσε ότι οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές δεν ήταν πιθανό να το επιτρέψουν. Για να φέρει τις λειτουργίες Apple Intelligence στην Κίνα, η Apple πρέπει να υπογράψει συμφωνία με μια κινεζική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης.

Δεν είναι σαφές εάν η Apple θα είχε χρόνο να προετοιμάσει μια κινεζική έκδοση της Apple Intelligence για τον Σεπτέμβριο, ακόμη κι αν κατόρθωνε να εξασφαλίσει μια συμφωνία στο εγγύς μέλλον, επομένως η Apple Intelligence δεν είναι πιθανό να έρθει στην Κίνα αργότερα.

Ακόμα κι αν η Apple το έκανε να συμβεί, η Apple Intelligence θα είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά των ΗΠΑ κατά την κυκλοφορία, με υποστήριξη για επιπλέον γλώσσες το 2025.

Σύμφωνα με την The Wall Street Journal , η Apple υπολείπεται των ανταγωνιστικών εταιρειών smartphone στην Κίνα, επειδή οι λειτουργίες AI είναι ήδη διαθέσιμες σε συσκευές από κορυφαίες σε πωλήσεις κινεζικές μάρκες όπως vivo, Huawei, Xiaomi και Honor. Ακόμη και η Samsung διαθέτει smartphone με ενσωματώσεις AI στην Κίνα, καθώς έχει συνεργαστεί με την Baidu και τη Meitu.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό