24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Apple ξεκίνησε την παραγωγή iPhone 14 στην Ινδία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple υλοποίησε και μάλιστα νωρίτερα από ότι αναμενόταν την απόφαση της να μεταφέρει μέρος της παραγωγής των iPhone στην Ινδία σε μια προσπάθεια να απεξαρτηθεί από την παραγωγή των τηλεφώνων της στην Κίνα.

Η κλιμακούμενη τα τελευταία χρόνια ένταση ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσιγκτον σε συνδυασμό με την πανδημία και τα συνεχή λοκντάουν στην Κίνα διακόπτοντας την λειτουργία των εργοστασίων έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλες αμερικανικές εταιρείες να αναζητούν και νέους τόπους παραγωγής των προϊόντων τους.

Για να παραχθεί μια νέα συσκευή iPhone απαιτείται χρόνος 6-9 μήνες και ανάμεσα στα άλλα ο αμερικανικός κολοσσός θέλει με την προσθήκη της Ινδίας στην παραγωγή να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το χρονικό διάστημα. Η εταιρεία που συνεργάζεται η Apple για την κατασκευή των iPhone, η Foxconn με έδρα την Ταϊβάν, διαθέτει εργοστάσιο στην πόλη Τσενάι στη νότιο Ινδία και εκεί ξεκίνησε η παραγωγή των νέων iPhone.

«Η νέα γραμμή παραγωγής των iPhone 14 θα διαθέτει καινοτόμες τεχνολογίες και τα πλέον υψηλά στάνταρτ ασφαλείας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα κατασκευάζουμε τα iPhone 14 στην Ινδία» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Apple.

Naftemporiki.gr

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό