31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η Apple θα βγάλει foldable iPhone όταν λύσει το κλασικό πρόβλημα της οθόνης

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον περασμένο Μάρτιο εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο αναφορές για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone της Apple, οι οποίες έκαναν λόγο για ημερομηνία κυκλοφορίας κάποια στιγμή το 2026, με την εταιρεία να λέγεται ότι αξιολογούσε πρωτότυπα 6 και 8 ιντσών για το πρώτο της αναδιπλούμενο iPhone.

Αργότερα τον περασμένο μήνα, μια πατέντα για κάτι που θα μπορούσε να είναι ένα αναδιπλούμενο iPhone, εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο, υπονοώντας ότι η Apple μπορεί να εργάζεται πάνω σε ένα clamshell αναδιπλούμενο iPhone. Ωστόσο, αν πιστέψουμε την τελευταία αναφορά της εταιρείας ερευνών αγοράς Trendforce, η Apple ενδέχεται να μην κυκλοφορήσει το πρώτο της foldable iPhone πριν από το 2028, για ουσιαστικούς λόγους.

Σύμφωνα με την αναφορά, τα αναδιπλούμενα smartphones αντιπροσωπεύουν μόλις το 1,5% της συνολικής αγοράς smartphones. Παίκτες από τον κόσμο του Android όπως η Samsung, η OPPO, η Vivo, η Motorola, η Honor, η Huawei κλπ. είναι οι ηγέτες αυτού του τμήματος, με το μεγαλύτερο μερίδιο να ανήκει πλέον στη Huawei. Αλλά η πρόβλεψη δείχνει επίσης ότι το μερίδιο της αγοράς αναδιπλούμενων smartphone θα ανέλθει στο 4,8% μέχρι το 2028. Και η Apple, με τη σημαντική βάση χρηστών και τους οπαδούς της, θα μπορούσε να αναστατώσει την αγορά όταν λανσάρει το πρώτο της foldable smartphone.

Σύμφωνα με την Trendforce, η Apple προφανώς «εξακολουθεί να αξιολογεί τις προδιαγραφές και τις επιδόσεις των εξαρτημάτων, με αυστηρές απαιτήσεις για τη δημιουργία και την αξιοπιστία». Το τσαλάκωμα της οθόνης είναι ένα από τα βασανιστικά ζητήματα με τα αναδιπλούμενα smartphones. Ακόμη και κορυφαίοι παίκτες όπως η Samsung, η Motorola κ.λπ. επηρεάζονται από αυτό, προκαλώντας ανησυχία για την ανθεκτικότητά του και τον κίνδυνο καταστροφής της οθόνης από μικρά σωματίδια.

Η Apple είναι προσεκτική αυτή τη στιγμή και δεν θέλει να επισπεύσει τα πράγματα. Προχωράει με τη συνήθη στρατηγική της «περιμένουμε και βλέπουμε» και θέλει να προσπαθήσει να εξομαλύνει όλα τα μειονεκτήματα μιας αναδιπλούμενης συσκευής προτού εισέλθει στον χώρο. Παρά την καθυστερημένη είσοδό της, η Apple εικάζεται ότι θα αλλάξει σημαντικά τη δυναμική της αγοράς των foldable συσκευών.

Αντί για το πρώτο της αναδιπλούμενο iPhone, η Apple φημολογείται ότι εργάζεται πάνω σε ένα αναδιπλούμενο MacBook με οθόνη 18,8 ιντσών, το οποίο αναφέρεται ότι θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το 2026. Το αναδιπλούμενο MacBook αναμένεται να έχει παρόμοιο μέγεθος με το κανονικό MacBook 13 ή 14 ιντσών σε αναδιπλωμένη θέση.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό