14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Apple απουσιάζει από τα μέλη του Metaverse Standards Forum

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple δεν είναι μεταξύ των ιδρυτικών μελών ενός standards forum για το “metaverse”, στο οποίο συμμετέχουν οι Meta, Microsoft, Sony, Epic Games, Nia, Adobe και άλλες.

“Το Metaverse Standards Forum συγκεντρώνει εταιρείες και οργανισμούς για να προωθήσει την ευθυγράμμιση με τις απαιτήσεις και τις προτεραιότητες για τα πρότυπα διαλειτουργικότητας και να επιταχύνει την ανάπτυξή τους μέσω ρεαλιστικών έργων που βασίζονται στη δράση”, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.

Στόχος του είναι να επιτρέψει την επικοινωνία μεταξύ ενός ευρέος φάσματος οργανισμών και εταιρειών για να δώσει στο metaverse «διαλειτουργικότητα στον πραγματικό κόσμο» και να βοηθήσει διαφορετικά οράματα του metaverse να συνεργαστούν μεταξύ τους.

Τα πάνω από 35 ιδρυτικά μέλη περιλαμβάνουν τους 0xSenses, Academy Software Foundation, Adobe, Alibaba, Autodesk, Avataar, Blackshark.ai, CalConnect, Cesium, Daly Realism, Disguise, the Enosema Foundation, ‌Epic Games‌, the Express Language Foundation, Huawei, IKEA, John Peddie Research, Khronos, Lamina1, Maxon, Meta, Microsoft, NVIDIA, OpenAR Cloud, the Open Geospatial Consortium, Otoy, Perey Research and Consulting, Qualcomm Technologies, Ribose, Sony Interactive Entertainment, Spatial Web Foundation, Unity, VerseMaker, Wayfair, Web3D Consortium, World Wide Web Consortium (W3C) και XR Association.

Η Apple, όπως φαίνεται, δεν είναι στη λίστα των μελών, παρά τη μεγάλη επένδυση και τη συνεχιζόμενη ενασχόλησή της με συσκευές στον χώρο του AR και του VR. Η Apple έχει συμμετάσχει ενεργά στη δημιουργία προτύπων στο παρελθόν, όπως το HTML5 για τον Ιστό. Δημιούργησε το Thunderbolt με την Intel και τη μορφή αρχείου “USDZ” για τρισδιάστατο περιεχόμενο με Pixar και Adobe. Πιο πρόσφατα, η Apple συμμετείχε στην ανάπτυξη του Matter στο WWDC 2022, ένα νέο ανοιχτό πρότυπο για έξυπνα αξεσουάρ σπιτιού.

Οι εταιρείες παιχνιδιών Roblox και Niantic, καθώς και πλατφόρμες metaverse που βασίζονται σε κρυπτογράφηση, όπως το The Sandbox και το Decentraland, επίσης δε συγκαταλέγονται στο Metaverse Standards Forum. Καθώς η συμμετοχή είναι ελεύθερη και χωρίς κόστος, ίσως τους δούμε όλους μελλοντικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό