20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Apple έχει περιορίσει τις διαφημίσεις της στο Twitter

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Έλον Μασκ είπε ότι η Apple έχει περικόψει τις διαφημίσεις της στο Twitter, υποδηλώνοντας ότι ο κατασκευαστής iPhone ακολουθεί τον δρόμο άλλων μεγάλων εταιρειών που επανεξετάζουν την σχέση τους με το κοινωνικό δίκτυο.

«Η Apple έχει σταματήσει ως επί το πλείστον να διαφημίζεται στο Twitter», έγραψε ο Μασκ στο Twitter τη Δευτέρα. «Μισούν την ελευθερία του λόγου στην Αμερική;»

Ορισμένες μεγάλες εταιρείες έχουν σταματήσει τις διαφημίσεις τους στο Twitter από τότε που ο δισεκατομμυριούχος εξαγόρασε την εταιρεία για 44 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα.

Η έξοδος περιελάμβανε την General Mills και την Pfizer  και ο Μασκ αναγνώρισε ότι οι αποστασίες οδήγησαν σε «μαζική πτώση» στα έσοδα. Από την εξαγορά, έχει περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας στο Twitter, εγείροντας ανησυχίες ότι η πλατφόρμα δεν θα είναι σε θέση να καταπολεμήσει τη ρητορική μίσους και την παραπληροφόρηση. Μια νέα προσέγγιση για την επαλήθευση λογαριασμών άνοιξε επίσης την πόρτα σε τρολ που υποδύονται μεγάλες μάρκες, καθώς και στον ίδιο τον Μασκ.

Η σχέση του Twitter με την Apple είναι ιδιαίτερα σημαντική επειδή το κατάστημα εφαρμογών του τεχνολογικού γίγαντα είναι ένας από τους κύριους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μπαίνουν στο κοινωνικό δίκτυο. Ο Φιλ Σίλερ, το επί σειρά ετών στέλεχος της Apple που επιβλέπει τις εφαρμογές , διέγραψε τον λογαριασμό του στο Twitter αφού ο Μασκ επανέφερε τον λογαριασμό του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε μπλοκαριστεί από την πλατφόρμα μετά την επίθεση στις ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021. Καπιτώλιο.

Ο Μασκ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι εάν το Twitter αφαιρεθεί από τα καταστήματα εφαρμογών της Apple και της Google, θα φτιάξει ένα εναλλακτικό τηλέφωνο που θα μπορεί να λειτουργήσει με την πλατφόρμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό