13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Amazon θέλει να κάνει το χέρι μας «πορτοφόλι»

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι πελάτες των καταστημάτων της Amazon χρησιμοποιούν το εικονιζόμενο βιομετρικό σύστημα πληρωμών

Πριν από έξι μήνες η Amazon ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την πιλοτική χρήση μιας νέας βιομετρικής τεχνολογίας ανέπαφων πληρωμών. Τοποθέτησε σε δύο σούπερμαρκετ στο Σιάτλ, σε ένα δικό της Amazon Go και σε ένα της αλυσίδας Whole Foods, ένα σύστημα πληρωμών που ο πελάτης πληρώνει τον λογαριασμό του περνώντας το χέρι του πάνω από το μηχάνημα.

Το σύστημα που ονομάζεται Amazon One αποδείχτηκε λειτουργικό και η Amazon ανακοίνωσε ότι θα το εγκαταστήσει στο κατάστημα Amazon Go που βρίσκεται στο Μανχάταν. Πρόκειται για μία κίνηση που δείχνει ότι ο εμπορικός γίγαντας του Διαδικτύου που έχει στρέψει το ενδιαφέρον του εσχάτως και στο λιανεμπόριο βλέπει στις βιομετρικές τεχνολογίες το μέλλον των οικονομικών συναλλαγών.

Ο πελάτης τοποθετεί το χέρι του για μόλις ένα δευτερόλεπτο στο μηχάνημα το οποίο κάνει την ταυτοποίηση και στην συνέχεια το σύστημα κάνει την χρέωση σε κάποια τραπεζική κάρτα ή στον λογαριασμό που πιθανώς έχει ο πελάτης στην Amazon. H εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει προς το παρόν την τεχνολογία πίσω από το βιομετρικό της σύστημα.

Στις ανησυχίες που διατυπώνονται για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των πελατών η Amazon ισχυρίζεται ότι το σύστημα της είναι απόλυτα ασφαλές. Σύμφωνα με την εταιρεία το σύστημα χρησιμοποιεί ισχυρή κρυπτογράφηση με τα κρυπτογραφημένα δεδομένα ενός πελάτη να αποθηκεύονται σε μία υπηρεσία Cloud και αυτός έχει το δικαίωμα όποτε το επιθυμεί να τα διαγράψει.

Η Amazon δεν θέλει να κάνει αποκλειστική χρήση της βιομετρικής της τεχνολογίας πληρωμών αλλά σκοπεύει να την πουλήσει σε κάθε ενδιαφερόμενο με τα στελέχη του εμπορικού κολοσσού να εκτιμούν ότι η τεχνολογία αυτή είναι ιδανική για χρήση σε χώρους εργασίας αντικαθιστώντας τις κάρτες εισόδου και σε στάδια για την γρήγορη είσοδο θεατών σε αθλητικούς αγώνες ή συναυλίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό