23.3 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Η Alpine A390 Beta θα είναι ένα σπορ SUV επιδόσεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Alpine παρουσίασε το πρωτότυπο ηλεκτρικό crossover A390_β, σηματοδοτώντας την πρώτη είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των SUV.

Αν και η Alpine αποφεύγει να το χαρακτηρίσει ως SUV, οι διαστάσεις και το σχήμα του A390 Beta το τοποθετούν σε αυτή την κατηγορία, απέναντι σε ανταγωνιστές όπως το BMW iX2 και το Tesla Model Y.

Το αυτοκίνητο αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2025 και θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Ampr Medium EV της Renault, η οποία υποστηρίζει επίσης το Renault Megane E-Tech.

Το A390 Beta διαθέτει φουτουριστική σχεδίαση fastback, εμπνευσμένη από το Alpenglow concept του 2022, και έρχεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες -έναν μπροστά και δύο πίσω- ενσωματωμένους με torque vectoring για μια δυναμική οδηγική εμπειρία.

Ορισμένα από τα σχεδιαστικά του highlights περιλαμβάνουν αεροδυναμικά στοιχεία επηρεασμένα από τους αγώνες Le Mans, φωτιζόμενες ζάντες σε σχήμα νιφάδας χιονιού και μοναδικές πίσω πόρτες που ανοίγουν με την όπισθεν.

Στο εσωτερικό, το A390 Beta αντλεί έμπνευση από τη Formula 1, διαθέτοντας ένα κάθισμα οδηγού που μιμείται τη ρύθμιση ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου και ένα τιμόνι που προσαρμόζεται σε μέγεθος για να εμφανίζει τις σχετικές πληροφορίες οδήγησης.

Ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό επιτρέπει στον επιβάτη να συμμετέχει στην οδηγική εμπειρία μέσω ενός πίνακα στο ταμπλό που εμφανίζει τις οδικές συνθήκες.

Αν και δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με την μπαταρία και την αυτονομία, η Alpine στοχεύει να εστιάσει στη δυναμική της οδήγησης και όχι στη μέγιστη ταχύτητα ή την αυτονομία.

Με τιμή άνω των 100.000 ευρώ, το A390 Beta αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου της Alpine να παρουσιάσει επτά ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου supercar και ενός τετραθέσιου κουπέ A310 που θα ανταγωνιστεί την Porsche 911.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό