20.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Alpine κερδίζει την έφεση και ακυρώνεται η ποινή του Alonso στο GP των ΗΠΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά το τέλος του GP των ΗΠΑ της προηγούμενης εβδομάδας, οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με 30 δευτ. στον χρόνο του, με τον Ισπανό οδηγό της Alpine να χάνει τους έξι βαθμούς της 7ης θέσης, μετά την διαμαρτυρία της Haas.
Η Alpine άσκησε έφεση στην απόφαση και πριν λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι την κέρδισε, ακυρώνοντας την ποινή του οδηγού της. Ο Alonso δήλωσε χθες από την πίστα Autodromo Hermanos Rodriguez στην Πόλη του Μεξικού ότι θα δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα στην F1, εάν θεωρούσε ότι τα μονοθέσια με ζημιές δεν είναι ασφαλή, καθώς θα ανάγκαζε το 50, 60, 70% των μονοθεσίων να εγκαταλείπουν.

Η διαμαρτυρία της Alpine ισχυρίστηκε ότι ο Alonso δεν είχε ενημερωθεί από τον αλυτάρχη του αγώνα ότι το αυτοκίνητό του είχε υποστεί ζημιά και επίσης υποστήριξε ότι η Haas είχε υποβάλει τη διαμαρτυρία της 24 λεπτά μετά τη λήξη της προθεσμίας. Η Haas ισχυρίστηκε ότι είχε ενημερωθεί από τη FIA ότι είχε μια ώρα για να υποβάλει τη διαμαρτυρία καθώς δεν ήταν δυνατό να τηρηθεί η αρχική προθεσμία.
Να θυμίσω ότι ο Ισπανός συγκρούστηκε με την Aston Martin του Lance Stroll στη προσπάθεια του να τον προσπεράσει. Παρά τη σφοδρότητα της επαφής, ο Alonso κατάφερε να φτάσει στα pits και να συνεχίσει τον αγώνα, με τους μηχανικούς της γαλλικής ομάδας να κάνουν μερικές επιδιορθώσεις στο μονοθέσιο του.
Ο δεξιός του καθρέφτης, όμως, της A522 ήταν εμφανώς “χαλαρός” εξαιτίας της σύγκρουσης και έπεσε στους τελευταίους γύρους του αγώνα. Η Haas ανέφερε στους αγωνοδίκες πως το μονοθέσιο του Alonso δεν ήταν ασφαλές και μετά από εξέταση του τιμωρήθηκε με ποινή 30 δευτερολέπτων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό