23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ALD Automotive απέκτησε την LeasePlan – Τι αλλάζει στην Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ALD Automotive εταιρεία μίσθωσης αυτοκινήτων και διαχείρισης στόλων εταιρειών, μέλος του ομίλου εταιριών της Société Générale απέκτησε την LeasePlan, διεθνή εταιρεία ολλανδικής καταγωγής και μία από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης στόλου και κινητικότητας στον κόσμο και ταυτόχρονα προχωρά σε διοικητικές αλλαγές στην Ελλάδα.

Η εξαγορά της LeasePlan από την ALD Automotive αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα που τοποθετεί τον νέο όμιλο ως τον κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο βιώσιμης κινητικότητας με συνολικό στόλο 3,3 εκατομμυρίων οχημάτων, παγκοσμίως και άμεση παρουσία σε 44 χώρες.

Η επόμενη μέρα

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, η ALD Automotive και η LeasePlan θα ηγηθούν της μετάβασης στην κινητικότητα μηδενικών ρύπων και θα διαμορφώσουν περαιτέρω τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου.

Η νέα εταιρική οντότητα που θα δημιουργηθεί, θα αξιοποιήσει την κλίμακα και τις συμπληρωματικές ικανότητές της ώστε να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της και να επιτύχει βιώσιμη ανάπτυξη. Από τα τέλη Μαρτίου η ALD Automotive | LeasePlan διαχειρίζεται 3,3 εκατομμύρια οχήματα κι απασχολεί 15.700 υπαλλήλους παγκοσμίως.

Διοικητικές αλλαγές

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η ALD Automotive και η LeasePlan στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν τη διαδικασία συνένωσης, εφόσον ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές.

Για να ηγηθεί της στρατηγικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, ο Tim Albertsen, CEO της ALD Automotive LeasePlan, επέλεξε τον Κώστα Πετρούτσο, μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της LeasePlan Ελλάδας, ως διευθύνοντα σύμβουλο της νέας εταιρικής οντότητας, με άμεση ισχύ.

Η Gisèle Urquia, μέχρι πρότινος γενική διευθύντρια της ALD Automotive στην Ελλάδα, ορίστηκε ως μελλοντική διευθύνουσα σύμβουλος της FRAER Leasing και της SG Leasing στην Ιταλία, θυγατρικών της Societe Generale, με την προϋπόθεση ότι πληρούνται όλες οι διοικητικές και τοπικές απαιτήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό