Home Auto • Moto Η Afeela, η κοινοπραξία της Honda-Sony μας δείχνει το πρώτο της πρωτότυπο

Η Afeela, η κοινοπραξία της Honda-Sony μας δείχνει το πρώτο της πρωτότυπο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κοινοπραξία Sony Honda Mobility, στην CES ανακοίνωσε πως τα αυτοκίνητα της θα πωλούνται με το όνομα Afeela και η εταιρία μας δείχνει το πρώτο της πρωτότυπο.
Πρόκειται για ένα σεντάν ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει λεπτά LED φωτιστικά σώματα, είναι εξαιρετικά αεροδυναμικό και ανάμεσα στα μπροστινά φωτιστικά σώματα συναντάμε το “Media Bar”, μια διαδραστική οθόνη που εμφανίζει κάθε είδους πληροφορίες (επίπεδο φόρτισης μπαταρίες, ειδοποιήσεις για πεζούς, τον καιρό κτλ), ενώ μπορεί και να εξατομικευτεί.

Στο εσωτερικό συναντάμε 6 οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων, μια για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, δύο για τους πίσω επιβάτες και δύο για την εικόνα που καταγράφουν οι πλαϊνές κάμερες που αντικαθιστούν τους καθρέπτες.
Συνολικά στο αυτοκίνητο έχουν τοποθετηθεί 45 κάμερες και αισθητήρες, με την εταιρία να δηλώνει πως είναι ικανό για αυτόνομη λειτουργία επιπέδου 2 και 3 σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τεχνικά χαρακτηριστικά για τους ηλεκτροκινητήρες του και την μπαταρία δεν δόθηκαν, εκτός του ότι το πρωτότυπο είναι τετρακίνητο. Η μπροστινή ανάρτηση διαθέτει διπλά ψαλίδια, ενώ στο πίσω μέρος συναντάμε ανεξάρτητη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων. Έχει μήκος 4,895 μέτρα, πλάτος 1,9 μέτρα, ύψος 1,46 μέτρα και μεταξόνιο 3 μέτρων. Οι ζάντες του είναι διαστάσεων 21″.

Σύμφωνα με τη στρατηγική της Afeela, οι προπαραγγελίες για το πρώτο της μοντέλο θα ανοίξουν το πρώτο εξάμηνο του 2025 και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν πριν από το τέλος του ίδιου έτους. Οι πωλήσεις θα γίνονται κυρίως μέσω internet.
Οι παραδόσεις του θα ξεκινήσουν πρώτα στις Ηνωμένες Πολιτείες από την άνοιξη του 2026, με την παραγωγή του μοντέλου να γίνεται στις εγκαταστάσεις της Honda στη Βόρεια Αμερική. Μετά την κυκλοφορία στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις του στην Ιαπωνία θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2026.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version