21.2 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η AC Cobra GT Coupe είναι η πρώτη Cobra που δεν είναι ανοικτή!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η AC Cobra GT Coupe είναι ένα ορόσημο για τις απανταχού Cobra, μιας και είναι η πρώτη που διαθέτει σταθερή οροφή. Η κορυφαία της έκδοση, γνωστή και ως Clubsport Edition, θα κινείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 που αποδίδει μέχρι και 810 ίππους και θα κατασκευαστεί σε μόλις 99 μονάδες.

Η βάση της είναι το σύγχρονο αλουμινένιο πλαίσιο της AC και συνδυάζει την εμβληματική σχεδίαση με μια μοντέρνα προσέγγιση, παρόμοια με αυτή που υιοθετεί η Morgan. Έτσι και παρά την ανανέωση, διατηρεί την κλασική εικόνα όλων των Cobra.

Οι διαθέσιμοι κινητήρες για τις στάνταρ εκδόσεις της είναι ένας ατμοσφαιρικός V8  456 ίππους και ένας με μηχανικό υπερσυμπιεστή και 730 ίππους. ‘Ολες οι εκδόσεις θα κατασκευάζονται στη Μεγάλη Βρετανία και θα έχουν αμάξωμα από ανθρακόνημα.

Σε σχέση με τις αρχέτυπες Cobra θα έχουν μεγαλύτερο μήκος προκειμένου να παρέχουν αυξημένους χώρους και μεγαλύτερη άνεση.

Η έμπνευση για την GT Coupe προέρχεται από το λιγότερο γνωστό A98 Coupe της AC, το οποίο κυκλοφόρησε το 1964 και είχε παρόμοια σχεδίαση με την Daytona Cobra του Carroll Shelby. Και τα δύο μοντέλα υιοθέτησαν τη σχεδίαση Kammtail, αλλά η νέα GT διατηρεί την κλασική εμφάνιση με τους δύο στρογγυλούς προβολείς.

Η ιστορία αναφέρει ότι το A98 ευθύνεται για την επιβολή ορίου ταχύτητας  των 70 μιλίων/ώρα στους αυτοκινητόδρομους της Μεγάλης Βρετανίας.

Το A98 έφτασε στον αυτοκινητόδρομο Μ1 μέχρι και τα 185 μίλια/ώρα (298 χλμ./ώρα)  σε δοκιμές πριν από το Le Mans, προκαλώντας αίσθηση στον Τύπο.

Ο οδηγός του Jack Sears πάντως ανέφερε αργότερα πως η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλει το όριο ταχύτητας δεν σχετιζόταν άμεσα με το περιστατικό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό