20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η 3η δόση εμβολίου θα χορηγηθεί σε όλους άνω των 60 ετών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα χορηγηθεί σε όλες τις ευπαθείς ομάδες, όπως και στο σύνολο των κατοίκων της χώρας, άνω των 60 ετών, όπως ορίζει απόφαση του ιταλικού υπουργείου Υγείας.

Για να χορηγηθεί η νέα δόση θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον έξι μήνες από την δεύτερη. Τα ιταλικά εμβολιαστικά κέντρα θα παραμείνουν ανοικτά καθ όλη την περίοδο χορήγησης της τρίτης, «αναμνηστικής» δόσης. Στο μεταξύ, το 79,9% του πληθυσμού της χώρας άνω των 12 ετών, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο εμβολιασμού του.

Τα νέα στοιχεία, δε, του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, δείχνουν ότι κατά τον τελευταίο μήνα το ποσοστό νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό άνω των 80 ετών – οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί- είναι οκταπλάσιο από εκείνο των ατόμων ίδιας ηλικίας που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο τους.

Παράλληλα, οι θάνατοι των μη εμβολιασμένων ηλικιωμένων της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας, ήταν δεκατρείς φορές περισσότεροι.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο του πληθυσμού, οι πλήρως εμβολιασμένοι κινδύνευσαν κατά ποσοστό 78% λιγότερο να μολυνθούν από co 19, κατά 93% λιγότερο να εισαχθούν στο νοσοκομείο και κατά 95% λιγότερο να μεταφερθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας και να χάσουν την ζωή τους.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό