28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Η 14η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων: Ο «χάλκινος» Κουρουγκλίεφ και η εθνική πόλο για 5άδα [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε αισίως η 14η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, και μαζί τους και οι ελληνικές συμμετοχές στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Η Ελλάδα είδε τον Ντάουρεν Κουρουγκλίεφ να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στην πάλη και να μας χαρίζει το 8ο μετάλλιο φέτος συνολικά.

Ο «γίγαντας» στην Πόλη του Φωτός ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των 74 κιλών ελευθέρας ανδρών και εκπλήρωσε με αυτόν τον τρόπο την υπόσχεσή του να επιστρέψει από το Παρίσι με μία διάκριση για την ελληνική αποστολή. Ο ίδιος ήταν εμφανώς χαρούμενος κατά την απονομή του χάλκινου μεταλλίου.

Ο Κουρουγκλίεφ χαμογελούσε διαρκώς, ενώ θαύμαζε παράλληλα το μετάλλιο που φορούσε γύρω από τον λαιμό του. Ο ίδιος έλαβε την αποθέωση από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για άλλη μία σημαντική διάκριση της χώρας μας, ενώ ο 32χρονος παλαιστής ευχαρίστησε την Ελλάδα για την ευκαιρία που του δόθηκε.

Ισοφαρίσαμε την Ατλάντα και… κυνηγάμε Σίδνεϊ

Θυμίζουμε ότι τα προηγούμενα επτά μετάλλια της Ελλάδας ήταν από τους: Μίλτο Τεντόγλου (χρυσό στο άλμα εις μήκος), Απόστολο Χρήστου (ασημένιο στα 100μ ύπτιο), Θοδωρή Τσελίδη (χάλκινο στο τζούντο), Παπακωνσταντίνου/Γκαϊδατζή (χάλκινο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών), Κοντού/Φίτσιου (χάλκινο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών), Λευτέρη Πετρούνια (χάλκινο στους κρίκους) και Εμμανουήλ Καραλής (χάλκινο στους κρίκους).

Με το 8ο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, έχουμε πλέον συλλέξει όσα και σε εκείνους της Ατλάντα το 1996. Ωστόσο, απέχουμε ακόμη αρκετά από τα 16 που είχαμε κερδίσει το 2000 στους Ολυμπιακούς Αγώνες το Σίδνεϊ. Επιπλέον, με το χάλκινο μετάλλιο του Κουρουγκλίεφ η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει από την Γαλλία με τουλάχιστον διπλάσια συγκομιδή από ότι στο Τόκιο το 2021.

Πάλεψε ο Άλκης Κυνηγάκης, αλλά δεν τα κατάφερε στον τελικό των 10χλμ μαραθώνιας κολύμβησης

Από τις 8:30 το πρωί μέχρι περίπου τις 10:30, ο Άλκης Κυνηγάκης άφησε την… ψυχή του στον Σηκουάνα, στο πλαίσιο του τελικού της μαραθώνιας κολύμβησης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Ωστόσο, ο Έλληνας αθλητής δεν κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο, παρά την υπερπροσπάθειά του, τερματίζοντας στη 10η θέση.

Ο 26χρονος κολυμβητής από την Λήμνο μπορεί να μην κέρδισε κάποιο μετάλλιο, αλλά ολοκλήρωσε την εμφάνισή του στην 10η θέση, όντας στην ελίτ της μαραθώνιας κολύμβησης. Μάλιστα, στην 2η παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σημείωσε χρόνο 1:52.37,2.

Έχασε την συγκέντρωσή του ο Κουγιουμτσίδης κόντρα στον πονηρό Ρασάντιν, δεν είχε δεύτερη ευκαιρία

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης έδωσε ότι είχε κόντρα στον Τατζίκο, Βίκτορ Ρασάντιν, αλλά ηττήθηκε με 8-2 στην κατηγορία των 74 κιλών ελεύθερης πάλης. Δυστυχώς ο 22χρονος είδε τον αντίπαλό του να μην περνάει στον τελικό κι έτσι δεν είχε δεύτερη ευκαιρία στο να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

Απόλυτη κυρίαρχος η Ελλάδα, «καθάρισε» 15-9 την Αυστραλία και θα παίξει για την 5η θέση

Η Εθνική μας ομάδα επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από την Σερβία στα προημιτελικά και νίκησε με 15-9 την Αυστραλία. Η «επίσημη αγαπημένη» έτσι θα αντιμετωπίσει την Ισπανία την Κυριακή (11/08, 10:00), για την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου ουσιαστικά δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και κατάφερε από την αρχή να αποκτήσει προβάδισμα ασφαλείας. Η Ελλάδα πήγε στο ημίχρονο ούσα μπροστά στο σκορ με 5-3, ενώ η συνεχεία αποδείχθηκε ιδανική για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό