20.2 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η 10η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων: Η ιστορική βραδιά του Καραλή και ο εξωγήινος Ντουπλάντις [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αγωνιστική δράση έχει μπει σε… φουλ ρυθμούς στο Παρίσι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκεί όπου φυσικά υπάρχουν πολλές ελληνικές συμμετοχές. Ο Εμμανουήλ Καραλής ξεχώρισε την Δευτέρα (05/08) στον τελικό του άλματος επί κοντώ, αφού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με μία καταπληκτική εμφάνιση.

Νωρίτερα, η Εθνική ομάδα πόλο Ανδρών επικράτησε της Ιταλίας, με τελικό σκορ 9-8, πήρε την 1η θέση στον Α’ όμιλο και έμαθε τον αντίπαλό της στα προημιτελικά. Η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει την Σερβία στους «8». Ξανά παγκόσμιο ρεκόρ από τον ασυναγώνιστο Ντουπλάντις!

Χάλκινος ο «Air Manolo» στο Παρίσι

Ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν φοβερός στο Παρίσι και με μία τρομερή παρουσία στον μεγάλο τελικό πήρε δικαίως το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Έλληνας αθλητής ξεπέρασε τα 5,90μ. και τερμάτισε πίσω από τον Κέντρικς και τον ασυναγώνιστο Ντουπλάντις, που «στέφθηκε» για δεύτερη σερί φορά χρυσός Ολυμπιονίκης.

Οι προσπάθειες του Καραλή ήταν εντυπωσιακές και ξεπέρασε τα 5,50μ., τα 5,70μ., τα 5.80μ., αλλά και τα 5.90μ. με την πρώτη του προσπάθεια! Ο Καραλής είδε τον Ομπιένα να αποτυγχάνει να πηδήξει πάνω από τα 5,95μ. και έτσι εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο στην καριέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το 6ο για την Ελλάδα μας φέτος.

Ο ίδιος συγκίνησε άπαντες με τις δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του μεταλλίου, τονίζοντας πως ο ρατσισμός, η κατάθλιψη, αλλά και όλες οι δυσκολίες που έχει περάσει, είναι που τον έκαναν τόσο δυνατό.

Νίκη της Ελλάδας κόντρα στην Ιταλία, ανέβηκε στην 1η θέση κι έμαθε τον αντίπαλό της

Η Εθνική ομάδα πόλο Ανδρών επιβλήθηκε της δυναμικής Ιταλίας, η οποία έφερε τον τίτλο του φαβορί. Συγκεκριμένα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά μας επικράτησε της γείτονας χώρας με τελικό σκορ 9-8. Αυτή η έκβαση το τοποθέτησε στην 1η θέση του Α’ ομίλου, αναγκάζοντάς το να περιμένει μέχρι την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ανάμεσα στην Κροατία και στις ΗΠΑ.

Η ελληνική άμυνα έμοιαζε να είναι σφυρηλατημένη σαν… μέταλλο και ο τερματοφύλακάς μας, Μάνος Ζερδεβάς, ήταν κομβικός με τις αποκρούσεις του. Ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ στο ματς, ήταν ο Στέλιος Αργυρόπουλος.

Το βράδυ της Δευτέρας (05/08), οι Αμερικανοί επικράτησαν των Κροατών, με σκορ 14-11, και η «γαλανόλευκη» έμαθε πως θα αντιμετωπίσει την Σερβία. Η αναμέτρηση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, 7 Αυγούστου.

Στον τελικό του επί κοντώ Στεφανίδη και Αδαμοπούλου – Εκτός η Πόλακ

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Αριάδνη Αδαμοπούλου θα μας προσφέρουν… διπλή ελληνική εκπροσώπηση στον τελικό του άλματος επί κοντώ Γυναικών. Η πρώτη πέρασε τα 4.55 μέτρα που είχε θέσει ως το μεγαλύτερο εμπόδιο στα προκριματικά, ενώ η δεύτερη πέρασε τα 4.40 και προκρίθηκε, παρά τις τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4.55.

Ωστόσο, η Ελένη Πόλακ κατάφερε να πηδήξει μέχρι τα 4.20 μέτρα. Δυσκολεύτηκε στην αύξηση κατά 20 εκατοστά και δεν πήρε το πολυπόθητο «εισιτήριο» του τελικό, στον οποίο θα συμμετέχουν 20 αθλήτριες.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Θετικό δείγμα απαγορευμένης ουσίας σε Ελληνίδα αθλήτρια – Ανακοίνωση της ΕΟΕ

Η ελληνική αποστολή ενημερώθηκε για θετικό δείγμα απαγορευμένης ουσίας που βρέθηκε σε αθλήτριά της. Το όνομα της Ελληνίδας δεν γνωστοποιήθηκε και πραγματοποιήθηκε δεύτερη εξέταση, με νέο δείγμα, που επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα της πρώτης. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε πως το μέλος που βρέθηκε θετικό έχει αποκλειστεί προσωρινώς και έχει ζητηθεί η απομάκρυνσή του από το Ολυμπιακό Χωριό.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (05/06), η Ελένη Πόλακ αποκάλυψε στις δηλώσεις της πως βρέθηκε θετική σε ουσία, η οποία προήλθε από την κατανάλωση κρέατος. Το εν λόγω αποτέλεσμα βγήκε μέσω ουρολογικών εξετάσεων.

«Duplantis Airlines»

Ο τύπος δεν «παίζεται»! Ο Αρμάντ Ντουπλάντις κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες για δεύτερη φορά στο άλμα επί κοντώ και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για 9η φορά στην καριέρα του! Ο Σουηδός υπερ-αθλητής πήδηξε πάνω από τα 5,25μ. και με ένα ασύλληπτο άλμα γιγάντωσε ακόμη περισσότερο τον μύθο του!

Ο 24χρονος ταλαντούχος Σουηδός, έχοντας εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο, επιχείρησε να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε μέχρι πρότινος ο… ίδιος, για 9η φορά στην καριέρα του. Ανέβασε τον πήχη στα 5,25μ., αλλά απέτυχε οριακά στις πρώτες δύο προσπάθειές του. Ο ίδιος, όμως, ήταν πεπεισμένος πως θα τα κατάφερνε.

Κάτι ήξερε ο… εξωγήινος Ντουπλάντις και στην 3η του προσπάθεια πήδηξε πάνω από τα 5,25μ. (!) και έσπασε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό