28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η ώρα της κρίσης για τον λαό της Μολδαβίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Βουλή της Μολδαβίας ψήφισε σήμερα υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στις 20 Οκτωβρίου για την ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η προτεινόμενη ημερομηνία για το δημοψήφισμα- ακρογωνιαίος λίθος των πολιτικών της φιλοευρωπαϊκής προέδρου Μάγια Σάντου – στηρίχθηκε από συνολικά 56 βουλευτές στην Βουλή των 101 μελών.

Το κοινοβούλιο συζητά επίσης την ημερομηνία διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών και αναμένεται να ορίσει την ίδια ημερομηνία μετά την έγκριση από το Συνταγματικό Δικαστήριο για ταυτόχρονες ψηφοφορίες.

«Πράσινο φως» από ΕΕ

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε τον Δεκέμβριο να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις  με την Ουκρανία και τη Μολδαβία » αναφέρει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Σαφές μήνυμα ελπίδας για τους λαούς τους και για την ήπειρό μας

«Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή και δείχνει την αξιοπιστία και την δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Επίσης, αναφέρθηκε στη χορήγηση του καθεστώτος υποψήφιας χώρας στη Γεωργία και στην έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη μόλις επιτευχθεί ο απαραίτητος βαθμός συμμόρφωσης με τα κριτήρια ένταξης.

«Θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις και η έκθεση θα εκδοθεί τον Μάρτιο» συμπλήρωσε. Παράλληλα, ο κ. Μισέλ μίλησε για «ένα πολύ ισχυρό πολιτικό μήνυμα, πολύ ισχυρή πολιτική απόφαση».

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, «ήταν σημαντικό ότι κανένα κράτος μέλος δεν θα αντιταχθεί στην απόφαση, και γι’ αυτό ήμασταν σε θέση να κάνουμε αυτήν την ανακοίνωση απόψε».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό