25 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ώρα της εξυγίανσης ενός παραλιακού Δήμου, πολύ μουρμούρα στη Βουλή

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά τους εκβιαστές της δημοτικής αστυνομίας της Αθήνας, τα λαμόγια της περιφέρειας, ήρθε η ώρα για τα μεγάλα ψάρια. Ο σημαντικός τζίρος είναι στην παραλία όπου εκτός από τα άλλα, ένας πασίγνωστος δήμαρχος έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Όχι στους δημότες του, αυτά δεν τα υπολογίζει, έχει εκτεθεί έναντι μεγάλου παραλιακού κέντρου στο οποίο εκτός από διάφορες πολεοδομικές κι άλλες εξυπηρετήσεις είχε υποσχεθεί ότι θα κλείσει το παραδίπλα κέντρο που «ενοχλούσε». Πέρασαν εβδομάδες, μήνες, το ανταγωνιστικό κέντρο δεν κλείνει παρά τις πιέσεις και την διαρκή ενόχληση. Θα μου πείτε και τι έγινε; Ε, πως, η νύχτα είναι σκληρή. Ο επιχειρηματίας που τα έδωσε άρχισε να θυμώνει: «Φέρε τα 500 χιλιάρικα που πήρες για τους κλείσεις» άρχισε να λέει και ο Δημαρχούλης αισθάνεται πιο σφικτό το – ούτως ή άλλως στενό- παντελόνι που φορά συνήθως. Και επειδή ο άλλος είναι θυμωμένος αποκαλύπτει σε τρίτους ότι εκτός από 500σάρα είχε υποσχεθεί και ως «πριμ επιτυχίας» κι άλλα πολύ περισσότερα.

Τι μένει τώρα; Μαθαίνω ότι οι αρχές που πήραν τα πάνω τους με τις επιχειρήσεις «καθαρά χέρια» άρχισαν να ενδιαφέρονται για όσα συμβαίνουν στο παραλιακό Δήμο αλλά αν ήμουν ο Δημαρχούλης θα ανησυχούσα περισσότερο για τον «δυσαρεστημένο πελάτη» που δεν πήρε αυτό που πλήρωσε. Να θυμίσω ότι και οι εκβιαστές της Δημοτικής αστυνομίας, έτσι την πάτησαν. «Τι πληρώνουμε αφού δεν μας προστατεύετε;» έλεγαν οι μαγαζάτορες της Αθήνας, όπως και ο επιχειρηματίας της παραλιακής. Δύσκολα πράγματα…

Δεν έπεισε βουλευτές

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, φαίνεται πως εκτός από το ότι «άνοιξε στόματα» των δυο πρώην πρωθυπουργών, «έλυσε και τα χέρια» μιας σειράς βουλευτών. Γιαυτό και αντέδρασαν στην προτεινομένη από το Μ. Μάξιμου, καθηγήτρια του ΑΠΘ Κατερίνα Φουντεδάκη για πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Η συγκεκριμένη, που όπως λένε οι φήμες προωθήθηκε από τον υπουργό Α. Σκέρτσο στον πρωθυπουργό, όχι μόνον είχε συντάξει το νόμο για τους γάμους των ομοφύλων ζευγαριών, αλλά είχε ταχθεί και υπέρ της παρένθετης μητρότητας για τα ομόφυλα ζευγάρια. Όλο αυτό βέβαια, αποτελούσε κόκκινο πανί για τους συγκεκριμένους βουλευτές, κάτι που διεμήνυσαν στο Μ. Μαξίμου. Έτσι, η πρόταση αποσύρθηκε και η ψηφοφορία αναβλήθηκε.

Το ερώτημα είναι, γιατί κανείς δεν είχε προβλέψει ότι θα υπάρξει αντίδραση στην συγκεκριμένη πρόταση. Οι προτείνοντες αδιαφόρησαν για την γνώμη των βουλευτών, από αλαζονεία ή ανοησία; Πάντως η ίδια η καθηγήτρια, δεν παρέλειψε να ρίξει και το καρφί της, απαντώντας σε όσους αντέδρασαν στον διορισμό της λέγοντας πως «έκανε αυτό που της ανέθεσε η κυβέρνηση σε σχέση με το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο». Και να σκεφτείτε ότι την συγκεκριμένη καθηγήτρια Νομικής την είχαν βάλει, πριν την ψήφιση του νόμου, «να κάνει φροντιστήριο» για το θέμα στους βουλευτές που αντιδρούσαν! Μάλλον δεν τους έπεισε. Επί τη ευκαιρία, πόσες εθνικές αρχές, ή ανεξάρτητες αρχές, ή όπως αλλιώς λέγονται έχουμε σε αυτή την χώρα. Σε λίγο δεν θα ψηφίζουμε κυβερνήσεις αλλά ανεξάρτητες αρχές.

Μουρμούρα στη Βουλή

Με αφορμή αυτό το πρόβλημα στην κοινοβουλευτική ομάδα, ρώτησα φίλο μου που κατοικοεδρεύει στο Μ. Μαξίμου να μου πει πως βλέπουν εκεί, τα θέματα των αντιδράσεων των βουλευτών και πως σκέφτονται να το αντιμετωπίσουν. Ομολογώ ότι δεν τον είδα ανήσυχο. Μου είπε μάλιστα ότι «έχουμε υποχρέωση να ακούμε την γνώμη των βουλευτών». Βέβαια στην πορεία της συζήτησης κατάλαβα πως υπάρχει μια μουρμούρα για την γραμματεία της ΚΟ, που δεν είχε ενημερώσει για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Βλέπω πάλι να επιστρατεύεται και για τα προβλήματα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο υφυπουργός .Γ Μυλωνάκης, ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών….

Γραμματόσημα LGBTQI+

Βουλευτής, από αυτούς που αντέδρασαν στον νόμο για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών, που συνάντησα χθες στο περιστύλιο, συζητώντας για το θέμα που προέκυψε, ήταν ενοχλημένος μια και όπως είπε «ορισμένοι έχουν εμμονές με μερικά θέματα και θέλουν να επιβάλλουν και τις απόψεις τους και τους φίλους τους που τις προωθούν». Όταν τον ρώτησα, γιατί το λέει αυτό, μου απάντησε πως το σχέδιο με την προώθηση θεμάτων για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν είναι νέο. Το προωθούν λέει, από την αρχή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη , το 2019, συγκεκριμένοι άνθρωποι. Για του λόγου του αληθές, μου έβγαλε από την τσάντα του μια σειρά γραμματοσήμων που εξέδωσαν τα ΕΛΤΑ το 2021 με τίτλο «LGBTQI+ Web Suport You» και μου είπε. Ορίστε, από τότε το προετοίμαζαν, πρόσθεσε, αλλά εμείς φταίμε που δεν φωνάζαμε τότε……

Έρχεται ο Επίτροπος

Εξελέγη και μάλιστα με άνετη πλειοψηφία η κ. Φον Ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τώρα αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για τους επιτρόπους. Τώρα, μου λέει, συνομιλητής του πρωθυπουργού, θα πρέπει να μας πει κι εμάς ποιον θα προτείνει, γιατί μέχρι τώρα το μόνο που έχουμε καταλάβει είναι πως μάλλον δεν θα προτείνει τον νυν επίτροπο Μ. Σχοινά. Αλλά, πρόσθεσε, στο τέλος κανείς δεν ξέρεi. Νέος κύκλος στοιχημάτων.

Ποιος τολμά…

Προσπάθεια να «σιγήσει» ο Παύλος Πολάκη καταβάλει το επιτελείο του προέδρου Κασσελάκη. Κάτι βέβαια που δεν είναι και πολύ εύκολο. Ιδιαίτερα όσον αφορά τις μεταμεσονύχτιες αναρτήσεις του στο FB. Μαθαίνω πάντως ότι ο διευθυντής του κ. Κασσελάκη, είχε μια μικρή κουβέντα με «κολλητό» του πρώην υπουργού, αλλά χωρίς αποτέλεσμα μια και «ο Παύλος αποφασίζει μονός του», όπως ειπώθηκε. Το κλίμα πάντως για τον κ Πολάκη, βαραίνει στον Σύριζα και ήδη έχουν αρχίσει και «βολές» εναντίον του δημοσίως από άλλα στελέχη, όπως πχ η κ. Δώρα Αυγέρη, που δηλώνει ότι «είναι κάθετα αντίθετη με την συμπεριφορά Πολάκη «αλλά και ο αν. γραμματέας του κόμματος ο κ. Βασιλειάδης, δηλώνει παντού πως κακώς η πολιτική γραμματεία του κόμματος, δεν συμφώνησε να βγάλει μια ανακοίνωση καταδίκης της συμπεριφοράς Πολάκη. Τώρα, η αλήθεια είναι ότι πολλοί θα ήθελαν κάτι τέτοιο στον Σύριζα αλλά μάλλον σκέφτονται ότι «θα τους περάσει γενεές δεκατέσσερεις» ο πρώην υπουργός, οπότε το ξανασκέφτονται…..

Όσα αξίζουν

Παρασκευή σήμερα κι όπως συνήθως έχουμε προτάσεις και ιδέες για να περάσετε καλά. Όπως πάντα δεν επιβάλλουμε ότι μας αρέσει, προτείνουμε όσα θεωρούμε ότι υπηρετούν την ποιότητα στο είδος που αντιπροσωπεύουν. Έχουμε και λέμε:

«Της Αγάπης Παραμύθια» με τους Μάριο Φραγκούλη και Γιώτα Νέγκα, στο City Garden Festival, την Τετάρτη 24 Ιουλίου. Δυο σπουδαίοι ερμηνευτές με συνέπεια και ποιότητα στις επιλογές τους, που ξεχωρίζουν για το ταλέντο και την ερμηνευτική τους ταυτότητα. Ο Μάριος Φραγκούλης, με τις μοναδικές ερμηνείες του και η επιβλητική Γιώτα Νέγκα, υπόσχονται μια βραδιά μαγική.

Amanto mio” – Μάριος Φραγκούλης & Γιώτα Νέγκα:

Από τους βασικούς εκφραστές της psych-folk σκηνής, ο Devendra Banhart έρχεται στην Αθήνα μετά από 18 χρόνια, στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, την Πέμπτη 25 Ιουλίου. Θα παρουσιάσει τραγούδια από όλη τη δισκογραφία του, αλλά και από το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο Flying Wig, το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2023. Γεννημένος στο Τέξας, ο Banhart μεγάλωσε στην πατρίδα της μητέρας του, τη Βενεζουέλα, πριν επιστρέψει στις ΗΠΑ στην εφηβεία του. Το καλοκαίρι του 2000, μετακόμισε στο Παρίσι. Εκεί, τον ανακάλυψε ο ιδιοκτήτης ενός μικρού κλαμπ, ο οποίος τον επέλεξε για να ανοίγει συναυλίες για μικρά, indie rock συγκροτήματα.

Devendra Banhart – Twin:

«Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε…» Παντελής Θαλασσινός – Γιάννης Νικολάου, στο City Garden Festival, την Δευτέρα 29 Ιουλίου. Έρχονται στο CT Garden Festival, και υπόσχονται μια ανεπανάληπτη βραδιά με τα κοινά τους τραγούδια από τους Λαθρεπιβάτες που σημάδεψαν ολόκληρη εποχή κι όλες τις προσωπικές τους επιτυχίες. Καλεσμένοι τους Λένα Αλκαίου, Απόστολος Βαλαρούτσος, Αντώνης Μιτζέλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Ειρήνη Χαρίδου.

Γιάννης Νικολάου – Παντελής Θαλασσινός – Λαθρεπιβάτες:

Home Front, Δευτέρα 26 Αυγούστου στο Gazarte Ground Stage. Η αυθεντικότητα των Καναδών και η άνεση τους να «ενώνουν» indie rock, post punk και vintage new wave τους έχει χαρίσει μια θέση ανάμεσα στα πιο αξιοπρόσεκτα σχήματα της χρονιάς. Ισορροπούν ανάμεσα σε μελωδικότητα των χαμηλών συχνοτήτων και σε ορμητικότητα new age punk μοτίβων.

HOME FRONT – Nation:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό