22.7 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ψηλή, ξανθιά «Νάνσυ»: Τα γούστα που έβγαζε και το ποινικό παρελθόν της

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ηγετικός ρόλος της περιβόητης «Νάνσυ» έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών. Η ψηλή, ξανθιά και εντυπωσιακή γυναίκα, φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε στον Δήμο Αθηναίων, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από καταστηματάρχες, ξενοδόχους, ακόμη και ιδιοκτήτες περιπτέρων. 

Η 43χρονη «Νάνσυ» από την Πάτρα, που φέρεται να ήταν διευθυντικό στέλεχος στην εγκληματική οργάνωση, ήταν αυτή που διέτασσε, καθοδηγούσε και ήλεγχε την κάθε κίνηση των μελών του κυκλώματος, τα κέρδη του οποίου ξεπερνούσαν τις 700.000 ευρώ τον χρόνο.

Τα τελευταία τρία, η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή, με την 43χρονη να είναι αυτή που κινούσε τα νήματα. Η ίδια φέρεται να ήταν αδίστακτη και υπεροπτική. Μιλούσε πάντα με επιτηδευμένο ύφος, κυκλοφορούσε με ακριβά ρούχα και αξεσουάρ (με ιδιαίτερη αδυναμία στα ακριβά ρολόγια) και είχε πάντα πάνω της πολλά μετρητά. 

«Έχω πάντα ρευστό, γιατί οι άνθρωποι που ανακατεύομαι, όταν λέω ότι θα γίνει αυτό, θέλω πάντα να σηκώνουν το τηλέφωνο», έλεγε η 43χρονη «Νάνσυ». Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε ότι στον σωματικό έλεγχο που της έγινε κατά τη σύλληψή της, στο πορτοφόλι της βρέθηκαν 1.200 ευρώ. Ακόμη 550 ευρώ βρέθηκαν σε μια εσωτερική θήκη, ενώ σκόρπια μέσα στην τσάντα της βρέθηκαν 500 ευρώ.

Η ίδια άλλωστε αγαπούσε τη μεγάλη ζωή. Ο λογαριασμός της στο Instagram θύμιζε λογαριασμό μοντέλων ή influencer, αφού πάντα φωτογραφιζόταν με τις φίλες της σε ταξίδια, ακριβά εστιατόρια και μπουζούκια, φροντίζοντας να κρατά καλά κρυμμένο το ποινικό παρελθόν της. 

Η 43χρονη το 2009 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα απάτης, παριστάνοντας τη μεσίτρια, ενώ ένα χρόνο μετά, το 2010, όταν η χώρα έμπαινε στην περίοδο των μνημονίων, εκείνη κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση άνω των 120.000 ευρώ ως εργαζόμενη σε ασφαλιστική εταιρία.

Σύμφωνα με το Mega, στην έρευνα που έγινε στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των 4.050 ευρώ Μια συσκευή καταμέτρησης χαρτονομισμάτων Ένα σπρέι πιπεριού Ένα λάπτοπ μάρκας Apple Ένα τάμπλετ μάρκας Apple (Macbook) Μια εκτυπωμένη γνωστοποίηση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την χειρόγραφη σημείωση «FAKE – ΠΛΑΣΤΗ» 25 ρολόγια, εκ των οποίων το ένα είναι μάρκας ROLEX Οι διασυνδέσεις

Η «Νάνσυ» φρόντιζε πάντα να διαφημίζει τις διασυνδέσεις που είχε, τόσο στον επιχειρηματικό, όσο και στον πολιτικό κόσμο. 

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που αποκαλύπτει το Live News του Mega:

Στέλεχος ΠΑΣΟΚ: Πάμε ένα τριχίλιαρο;

43χρονη: Μμμ νομίζω δύο είναι καλύτερα εδώ.

Στέλεχος ΠΑΣΟΚ: Βάλε λίγο παραπάνω, καλοκαίρι να πάμε για διακοπές ρε. Για ένα πάνω για ένα κάτω.

43χρονη: Καλά θα το δω και σου λέω. Φιλάκια. Έλα μπάι, γεια, γεια.

Η δικογραφία περιλαμβάνει δεκάδες τέτοιες συνομιλίες της 43χρονης με επιχειρηματίες, πρώην κομματικά στελέχη ενώ φέρεται να απειλούσε και υπαλλήλους με μετάθεση αν δεν συμμορφώνονταν στις διαταγές της. 

Αν και τον ρόλο του εισπράκτορα, στις περισσότερες περιπτώσεις, φέρεται να είχε ο αδελφός της, η «Νάνσυ» κάποιες φορές παραλάμβανε και η ίδια τα χρήματα από τους καταστηματάρχες. Εμφανιζόταν ωστόσο πολύ προσεκτική στις τηλεφωνικές συνομιλίες της και προτιμούσε να συζητά αυτά τα θέματα διά ζώσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό