28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

«Η χώρα να περάσει στην εποχή της πέμπτης γενιάς αεροσκαφών»

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη Σχολή Ικάρων, εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν την ευδόκιμη θητεία τους ο νέος και ο απερχόμενος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, έλαβε χώρα σήμερα η τελετή παράδοσης-παραλαβής στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας. Νέος Αρχηγός ΓΕΑ χρίστηκε με επισημότητα και παρόντος του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, ο Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης. 

Νωρίτερα σήμερα στις 10:00, μαχητικά Rafale, τα «καμάρια» της ιπτάμενης δύναμης πυρός «παρέλασαν» στον Αττικό ουρανό στο πλαίσιο της τελετής και της ανάληψης καθηκόντων του νέου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Ο κ. Γρηγοριάδης έκανε από την πρώτη κιόλας στιγμή σαφείς τους στόχους των νέων του καθηκόντων: «Στόχος μου είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια με εντατικότερους ρυθμούς για να εξασφαλίσουμε στην Πολεμική Αεροπορία τα μέσα και τις δυνατότητες εκείνες που θα την καταστήσουν ικανή να εγγυηθεί την αποτροπή και να δώσει στην πολιτική ηγεσία του τόπου ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στην προσπάθεια να καταστήσει τη χώρα μας σημαντικό δρώντα στην διεθνή πολιτική σκηνή.»

Ο Αρχηγός ΓΕΑ έκανε λόγο για το επόμενο επίπεδο εξοπλισμού και την αναβάθμιση που θα επιχειρηθεί στο σώμα: «Θα πρέπει να ετοιμαστούμε και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα και την εποχή που θα περάσουμε στην πέμπτη γενιά αεροσκαφών (σ.σ. F35). Επιβάλλεται και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε η Πολεμική Αεροπορία ως κατεξοχήν τεχνολογικό όπλο, να παρακολουθεί και να πρωταγωνιστεί στις τεχνολογικές εξελίξεις.»

Ο απερχόμενος επικεφαλής ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, θήτευσε δύο χρόνια στο τιμόνι της Πολεμικής Αεροπορίας. Πέρασε, μάλιστα, το κατώφλι της Σχολής Ικάρων μόλις είχε χάσει τον επίσης Ιπτάμενο πατέρα του. Μετά από 43 χρόνια υπηρεσίας και 3.900 ώρες πτήσεις σε μαχητικά αεροσκάφη ο κ. Μπουρολιάς δήλωσε: «Άνδρες και γυναίκες της Πολεμικής Αεροπορίας, στον πολυεπίπεδο δρόμο που μαζί διανύσαμε τα δύο αυτά έτη αποδείξατε επανειλημμένα ότι αποτελείται την κινητήριο δύναμη του οργανισμού. Τους συντελεστές που μετουσιώνουν σε πράξη όλες τις σκέψεις και ιδέες, τον πραγματικό πολλαπλασιαστή ισχύος.»

Ο τέως Αρχηγός ΓΕΑ έκλεισε την ομιλία του δείχνοντας τον δρόμο της επιτυχίας προς το αύριο των αιθέρων: «Η Πολεμική Αεροπορία θα εξακολουθήσει τον συνεχή ανοδικό της δρόμο, αποτελώντας τον σημαντικότερο ίσως πυλώνα στρατηγικής αποτροπής και διατήρησης της εθνικής μας ακεραιότητας καθώς και ένα πολύτιμο εργαλείο στην άσκηση της εξωτερικής μας πολιτικής.»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στον απερχόμενο Αρχηγό: «Ολοκληρώνει έναν λαμπρό κύκλο δραστηριότητας ηγούμενος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας κάτι, που αν μου που επιτρέπεται να πω, είναι ιδιαίτερα σημαντικό διότι αποτελεί και μία από Θεού δικαίωση για τις θυσίες που η οικογένειά του έχει κάνει για την πατρίδα. Τον τελειώνει με την ιδιότητα ότι θα ανοίξει ένας νέος κύκλος προσφοράς.»

O κ. Δένδιας δεν άφησε ασχολίαστες τις πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών στον Αττικό ουρανό, συνδυάζοντας τες μάλιστα με την ισχυρή δύναμη κρούσης που έχει σήμερα ο ιπτάμενος κλάδος του στρατεύματος: «Βλέποντας τα Rafale να περνάν σήμερα νομίζω ότι μπορείτε να είστε υπερήφανος ότι παραδίδετε την Αεροπορία πολύ ισχυρότερη απ’ ότι την παραλάβατε», υπογράμμισε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό