22.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Η «χρυσή» πεντάδα με τους πιο φιλικούς λαούς στον κόσμο – Σε ποια θέση κατατάσσεται η Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της χώρας μας, για το οποίο μιλούν με τα καλύτερα λόγια οι ξένοι που την επισκέπτονται και μας κάνει να ξεχωρίζουμε από άλλους λαούς, είναι η φιλοξενία. Η ελληνική φιλοξενία διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο. Έχει της ρίζες της στην αρχαιότητα και μέχρι σήμερα είναι βαθιά αποτυπωμένη στο DNA του ελληνικού λαού. Κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και πρόσφατη έρευνα, κατατάσσοντας μας στη δεύτερη θέση με τους πιο φιλικούς ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο!

H Remitly, επιθυμώντας να «χτίσει» τη χρυσή πεντάδα με τα πιο φιλικά έθνη παγκοσμίως, ζήτησε από περισσότερους από 3.000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων προκειμένου να καταλήξουν σε συμπεράσματα.

Οι συμμετέχοντες ανέδειξαν τη Νότια Αφρική ως τη χώρα με τον πιο φιλικό λαό στον κόσμο, και στη συνέχεια ψήφισαν την Ελλάδα, για τη δεύτερη θέση, με βασικό κριτήριο τη φιλοξενία.

Όπως αναφέρεται για την Ελλάδα: «Συχνά θεωρούνται ως ένα περίεργο έθνος, αλλά θα χαρούν να ξεκινήσουν μια συζήτηση με αγνώστους καθώς ελπίζουν να οικοδομήσουν νέες φιλίες και σχέσεις. Η κοινωνικοποίηση είναι μεγάλη υπόθεση για τους Έλληνες, και τους αρέσει να φιλοξενούν φίλους, παλιούς και νέους, ειδικά την Πρωτοχρονιά».

Η έρευνα συνεχίζει υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι ασυνήθιστο για τους Έλληνες να προσκαλούν νέους φίλους στο σπίτι τους για ένα σπιτικό γεύμα ή ακόμη και οι ντόπιοι να προσφέρουν στους επισκέπτες μια περιήγηση στην πόλη τους, ζωντανεύοντας τις γνώσεις τους με στιγμιότυπα ιστορίας και μυθολογίας».

Οι 5 πιο φιλικοί λαοί στον κόσμο Νότια ΑφρικήΕλλάδαΚροατίαΜεξικόΣουηδία

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό