22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Η χαοτική σύλληψη αστέρα του NFL που έχει ταράξει τις ΗΠΑ: «Μην μου χτυπάς έτσι το παράθυρο» []

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κάμερα σώματος των αστυνομικών που συνέλλαβαν τον παίκτη του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL), Ταϊρίκ Χιλ, κατέγραψε ολόκληρη την σκηνή και πλέον κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Το εν λόγω κλιπ «ρίχνει» φως στο σκηνικό έξω από το «Hard Rock Stadium», το οποίο έλαβε χώρα την Κυριακή (08/09).

Οι χρήστες των social media φαίνεται να έχουν… ξεσηκωθεί σχετικά με την βία που ασκήθηκε από τις Αρχές προς το πρόσωπο του αθλητή. Ωστόσο, υπάρχουν λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υπερασπίζονται της αμερικανική αστυνομία, καθώς ο παίκτης του NFL αρνήθηκε να συνεργαστεί, δημιουργώντας έναν διαρκή ιντερνετικό «πόλεμο» τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Σύμφωνα με το «ESPN», επιβλήθηκαν κλήσεις για απρόσεκτη οδήγηση και έλλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημα που οδηγούσε o 30χρονος παίκτης των Μαϊάμι Ντόλφινς και πλησίασαν προς το μέρος του, ούτως ώστε να αποβιβαστεί από αυτό. «Μη μου χτυπάς έτσι το παράθυρο», ήταν η πρώτη κουβέντα του Χιλ στις Αρχές.

Η αστυνομία τον ρώτησε γιατί δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, εξηγώντας του παράλληλα πως ο πρώτος αξιωματικός του χτύπησε το παράθυρο για να δει τον πολίτη που οδηγούσε. Ο διάσημος αθλητής έδωσε στον αστυνομικό το δίπλωμά του και στη συνέχεια ανέβασε το παράθυρο. Ο αστυνομικός διαμαρτυρήθηκε για το παράθυρο και όταν ο Ταϊρίκ το κατέβασε ελαφρώς εκ νέου, τα όργανα τον διέταξαν να βγει από το αυτοκίνητο.

Tyreek Hill: “I’m just being a black man, that’s it. I’m just being black in America in a nice car.”

Officer: “We’re dark too, brother. We’re people of color, too. Don’t play like that’s special.” pic.twitter.com/j2KFYaxPMC

— Marcel Louis-Jacques (@Marcel_LJ) September 10, 2024

Οι Αρχές έβγαλαν τον 30χρονο έξω από το αυτοκίνητό του χωρίς την θέλησή του, όσο εκείνος μιλούσε με τον ατζέντη του, Ντρου Ρόζενχαους, σύμφωνα με το «New York Post». Το αμερικανικό Μέσο αποκάλυψε πως του είπε ότι επρόκειτο να τον συλλάβουν και λίγο αργότερα – όπως φαίνεται στο βίντεο – του πέρασαν χειροπέδες.

«Όταν σου λέμε να κάνεις κάτι, το κάνεις, κατάλαβες; Όχι όταν θες, αλλά όταν σου το λέμε. Είσαι λίγο μπερδεμένος» ακούστηκε να λέγεται από έναν αστυνομικό, ενώ ο Χιλ τους παρακαλούσε να προσέχουν, διότι χειρουργήθηκε πρόσφατα στο γόνατό του. «Έκανες εγχείρηση στα αυτιά σου όταν σου είπαμε να κατεβάσεις το παράθυρο», ήταν η ειρωνική απάντηση που δέχθηκε.

Ωστόσο, ο Ταϊρίκ Χιλ παραχώρησε συνέντευξη στο «BBC» και… ξεσήκωσε τους Αμερικανούς πολίτες. «Αν δεν ήμουν αυτός που είμαι, ένας Θεός ξέρει τι θα γινόταν. πιθανότατα θα με είχαν, στη χειρότερη περίπτωση, πυροβολήσει ή θα με είχαν κλείσει μέσα. Uα με είχαν βάλει πίσω από τα κάγκελα, ξέρετε, για μια απλή κλήση για υπερβολική ταχύτητα. Και αυτό είναι τρελό που οι αστυνομικοί θα το πήγαιναν, ξέρετε, σε αυτό το επίπεδο».”>https:=”” www.iefimerida.gr=”” kosm…<=”” a=””>



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό