19.6 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, ο στρατιωτικός βραχίονας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς αναλαμβάνει την ευθύνη για τη φονική τρομοκρατική επίθεση στη Γιάφα το βράδυ της Τρίτης, η οποία άφησε πίσω της επτά νεκρούς και άλλους 16 τραυματίες.

Η Χαμάς στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι δύο τρομοκράτες που πραγματοποίησαν την επίθεση, ο Μοχάμαντ Μεσέκ και ο Αχμέντ Χιμούνι από τη Χεβρώνα, είναι μέλη της.

Ανάμεσα στα θύματα είναι και ο 26χρονος Έλληνας Ιωνάς Καρούσης, γιος του διάσημου νευροχειρουργού Δημήτρη Καρούση ο οποίος σπούδαζε αρχιτεκτονική στο Τελ Αβίβ.

«Αυτή η τρέλα δεν θα σταματήσει, ο ένας με το Κοράνι στο χέρι και ο άλλος με την Παλαιά Διαθήκη σκοτώνουν αθώα παιδιά» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Δρ. Δημήτρης Καρούσης λέγοντας πως απλά ο γιος του περίμενε το απόγευμα σε μία στάση και έπεσε νεκρός από την επίθεση των δυο τρομοκρατών.

Όπως είπε ο Δημήτρης Καρούσης, δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με το παιδί του γιατί δεν είχε μπαταρία στο κινητό του και λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ειδοποιήθηκε από τις αρχές για την τραγωδία.

«Φοιτητής στο άνθος της ζωής του πήγε να κάνει εργασία για την αρχιτεκτονική και τον σκότωσαν μέσα στο σταθμό στη Γιάφα. Τον πυροβόλησαν οι τρομοκράτες. Δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό. Αυτή η τρέλα που σκοτώνει αθώους ανθρώπους στο άνθος της ηλικίας, τους καλύτερους ανθρώπους» είπε ο πατέρας του 26χρονου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό