24.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Η Φώφη ήξερε ότι θα έφευγε» – Ήταν γιατρός της μητέρας της

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η Κάκια φοβόταν για τα δύο της κορίτσια, της έλεγα ψέματα για την κληρονομικότητα»

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις του Νικήτα Κακλαμάνη για την Φώφη Γεννηματά. Όπως είπε μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο βουλευτής ΝΔ και γιατρός, «Η Φώφη ήξερε ότι θα έφευγε».

«Η πρώτη επαφή μου με την οικογένεια Γεννηματά ήταν το 1983. Ο πατέρας της ήταν υπουργός Υγείας τότε και η πρώτη μας συνάντηση ήταν επεισοδιακή λες και ξέραμε όμως ότι μέσα από αυτήν τη συνάντηση θα γεννιόταν μια σχέση αλληλοσεβασμού».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ήταν επίσης ο γιατρός της γυναίκας του Γιώργου Γεννηματά και μητέρας της Φώφης, Κάκιας όταν η ίδια διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Όπως σημειώνει ο Νικήτας Κακλαμάνης:

«Η Κάκια ποτέ δε με ρώτησε “πως πάω”. Εκείνο που την ενδιέφερε και με ρωτούσε, ήθελε να τη βεβαιώσω, και φυσικά της έλεγα ψέματα, αν υπάρχει κληρονομική προδιάθεση γιατί φοβόταν για τα δύο της κορίτσια. Έτσι γνώρισα και τη Φώφη σε πολύ νεαρή ηλικία».

Μάλιστα, όπως λέει, πριν υποβληθεί ο ίδιος σε επέμβαση για αφαίρεση καρκίνου από το παχύ έντερο, «το προηγούμενο βράδυ με πήρε τηλέφωνο για να μου δώσει κουράγιο για την επόμενη ημέρα. Μου έλεγε “έκανες το τσεκ απ, δεν παίζουμε με τον καρκίνο Νικήτα’” γιατί ήξερε ότι ήμουν αμελής».

Σοκάρει η επισήμανση του Νικήτα Κακλαμάνη ότι η Φώφη Γεννηματά γνώριζε τη σοβαρότητα της κατάστασής της, παρόλο που δεν την είχε μοιραστεί με τον κύκλο της.

«Είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασής της. Ήξερε, μπορεί να την έκρυβε από όλους, αλλά ήξερε τη βαρύτητα της νόσου», καταλήγει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό