28.4 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Η φωτογραφία του Τζούλιαν Ασάνζ μέσα στο αεροπλάνο – Η ανάρτηση των Wikileaks

Ειδήσεις Ελλάδα

«Πιο κοντά στην ελευθερία» αναφέρει σε ανάρτησή του το Wikileaks λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απελευθέρωσης του Τζούλιαν Ασάνζ.

Μάλιστα την ανάρτηση συνοδεύει μια φωτογραφία με τον Τζούλιαν Ασάνζ να κοιτάει έξω από το αεροσκάφος που έχει προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Μπανκόγκ για ανεφοδιασμό.

Εμφανώς κουρασμένος και με ένα βλέμμα θλίψης και συνάμα ανακούφισης να αποτυπώνεται στα μάτια του, ο Τζούλιαν Ασάνζ ταξιδεύει στις Νήσους Μαριάνα, για να δηλώσει την ενοχή του και στη συνέχεια να απελευθερωθεί.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ο ιδρυτής των WikiLeaks κατέληξε σε συμφωνία με την αμερικανική δικαιοσύνη, η οποία προβλέπει ομολογία ενοχής για την παράνομη απόκτηση και αποκάλυψη απόρρητων εγγράφων σχετικά με τις στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες των ΗΠΑ, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκισή του από τη Βρετανία και τον τερματισμό της πολυετούς διαμάχης του με την Ουάσινγκτον.

Η ποινή που θα του επιβληθεί θα συμψηφιστεί με το διάστημα της κράτησής του στη Βρετανία και ο Τζούλιαν Ασάνζ θα αφεθεί ελεύθερος να επιστρέψει στην πατρίδα του, την Αυστραλία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό