25 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Η φωτιά στο Λαύριο αντιμετωπίστηκε σε 30 λεπτά (βίντεο, εικόνες)

Ειδήσεις Ελλάδα

Δίχως ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο νωρίτερα στην περιοχή Κάτω Ποσειδωνία του Λαυρίου Αττικής.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε ότι «η πυρκαγιά στο Λαύριο ξέσπασε σε δασική έκταση, δίπλα σε κατασκηνώσεις, σπίτια και παραλία γεμάτη λουόμενους. Αν δεν αντιμετωπιζόταν τόσο γρήγορα και έγκαιρα θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες».

Όπως τόνισε, «οι εκκενώσεις έγιναν άμεσα και με ασφάλεια. Σε 30 λεπτά  οι πυροσβέστες μας, οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας και τα 6 εναέρια μέσα κατάφεραν να την αντιμετωπίσουν επιτυχώς πριν απειλήσει ζωές και περιουσίες».

Βίντεο και εικόνες από τη φωτιά

Η #πυρκαγιά στο #Λαύριο ξέσπασε σε δασική έκταση, δίπλα σε κατασκηνώσεις, σπίτια και παραλία γεμάτη λουόμενους. Αν δεν αντιμετωπιζόταν τόσο γρήγορα και έγκαιρα θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες. Οι εκκενώσεις έγιναν άμεσα και με ασφάλεια. Σε 30 λεπτά οι #πυροσβέστες μας, οι… pic.twitter.com/0jAML0VcOf

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) July 14, 2024

Φωτ. INTIME/ ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ Φωτ. INTIME/ ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ Φωτ. INTIME/ ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ Φωτ. INTIME/ ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣΠροληπτικές εκκενώσεις

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κάτω Ποσειδωνία, κοντά σε κατοικίες.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής. Ειδικότερα, επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα και από αέρος κινητοποιήθηκαν 2 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Επιπλέον, στο σημείο μετέβη και πλωτό μέσο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι κάτοικοι της περιοχής αρχικά έλαβαν μήνυμα από το 112 να είναι σε ετοιμότητα και στη συνέχεια δεύτερο μήνυμα λίγο μετά τις 17:00, να εκκενώσουν προς Ανάβυσσο. Επιπλέον, εκκενώθηκαν και κατασκηνώσεις.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό