31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η Φιορεντίνα μπήκε στο κλειστό κλαμπ των ομάδων που έχουν δύο σερί χαμένους τελικούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Φιορεντίνα γεύτηκε την πικρία της ήττας από τον Ολυμπιακό και έτσι έχασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την ευκαιρία να σηκώσει το τρόπαιο του Conference League. Μαζί με τους “βιόλα”, το αρνητικό σερί back-to back ηττών σε Ευρωπαϊκούς τελικούς συμπληρώνουν άλλες τρεις ομάδες.

Η Φιορεντίνα έχασε την ευκαιρία να σηκώσει το τρόπαιο του Conference League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μετά από την ήττα από τον Ολυμπιακό στον τελικό. Μαζί με τους “βιόλα” το αρνητικό σερί back-to- back ηττών σε Ευρωπαϊκούς τελικούς συμπληρώνουν οι Γιουβέντους, Βαλένθια και Μπενφίκα.

Γιουβέντους – Champions League (1997, 1998)

Το 1997, η Γιουβέντους προκρίθηκε στον τελικό του UEFA Champions League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καθώς είχε σηκώσει το τρόπαιο της διοργάνωσης και την προηγούμενη σεζόν απέναντι στον Άγιαξ. Τα πράγματα για την “Γηραιά Κυρία” εξελίχθηκαν διαφορετικά το 1997 καθώς οι Ιταλοί ηττήθηκαν με σκορ 3-1 κόντρα στην Ντόρτμουντ, ο Κάρλ Χάιντς Ρίντλε σκόραρε δύο φορές και το τρίτο γκολ σημείωσε ο Λαρς Ρίκεν, για την Γιουβέντους το γκολ είχε πετύχει ο Αλεσάντερ Ντελ Πιέρο.

Το 1998, οι μπιανκονέρι προκρίθηκαν για τρίτη διαδοχική χρονιά στον τελικό του UEFA Champions League. Ωστόσο ο αγώνας είχε και πάλι αρνητική έκβαση για την Γιουβέντους, η ομάδα ηττήθηκε από την Ρεάλ και το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού είχε σημειώσει ο Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς για λογαριασμό της βασίλισσας.

Βαλένθια – Champions League (2000, 2001)

Στον πρώτο τελικό του UEFA Champions League, το 2000 που παίχτηκε ανάμεσα σε δύο ισπανικές ομάδες η Βαλένθια γνώρισε την ήττα από την Ρεάλ με σκορ 3-0.

Το 2001, η Βαλένθια προκρίθηκε ξανά στον τελικό της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Εκεί, συνάντησε την Μπάγερν και το τρόπαιο κρίθηκε στα πέναλτι με τους Βαυαρούς να παίρνουν την νίκη.

Μπενφίκα – Europa League (2013, 2014)

Η Μπενφίκα, εντάσσεται στο “κλαμπ” των ομάδων που έχουν χαράξει αρνητική πορεία όσον αφορά την διαδοχική τους παρουσία σε τελικούς μεγάλων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων στην Ευρώπη. Το 2013, η πορτογαλική ομάδα ηττήθηκε στον τελικό του Europa League απέναντι στην Τσέλσι με σκορ 2-1.

Την επόμενη χρονιά, η Μπενφίκα εξασφάλισε και πάλι την παρουσία της στον τελικό της διοργάνωσης. Ωστόσο, δεν άγγιξε το όνειρο καθώς στο ματς του τελικού απέναντι στην Σεβίλλη, ο αγώνας κρίθηκε στα πέναλτι και οι Ισπανοί σήκωσαν το τρόπαιο.

Φιορεντίνα (2023 -2024)

Η Φιορεντίνα αναμετρήθηκε το 2023 με την Γουέστ Χαμ στον τελικό του Conference League. Τα “σφυριά” επικράτησαν με σκορ 2-1, τα γκολ είχαν σημειώσει οι Μπενραχμά και Μπόυεν για την Γουέστ Χαμ και ο Μποναβεντούρα για την Φιορεντίνα.

Η Φιορεντίνα αναμετρήθηκε για δεύτερη χρονιά στον τελικό του Conference League, αυτήν την φορά απέναντι στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για ένα ματς που οι Πειραιώτες έγραψαν ιστορία καθώς κέρδισαν τους “βιόλα” με σκορ 1-0 σε γκολ του Ελ Καμπί στο 116 και έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο.

Η Heineken 0.0, επίσημος χορηγός του UEFA Europa Conference League, τσουγκρίζει στην υγειά των αληθινών φιλάθλων που ζουν για τη βραδιά του μεγάλου τελικού στις 29/05!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό