35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

«Η φιλοσοφία μου είναι μία ομάδα που θα έχει ένταση, πίεση και τον έλεγχο στον αγώνα», λέει ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η ομάδα έχει μία καλή βάση την οποία σκοπεύουμε να βελτιώσουμε, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας», είπε ο Ντιέγκο Αλόνσο

Τις πρώτες δηλώσεις του ως νέος προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε ο Ντιέγκο Αλόνσο στο επίσημο κανάλι του «τριφυλλιού», αναλύοντας σε μεγάλο βαθμό τη φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο όπου έχει ως προτεραιότητα την πίεση, την ένταση ψηλά και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Ουρουγουανός τεχνικός αναφέρθηκε στην προσέγγιση που δέχθηκε απ’ τους «πράσινους», τόνισε πως το πρώτο μέλημά του είναι να γίνει «οικογένεια» ο Παναθηναϊκός, ενώ ανέφερε πως θέλει μέσα απ’ την πορεία του στο «τριφύλλι» να πάρει μία προσωπική ρεβάνς για όσα βίωσε την περασμένη σεζόν στη Σεβίλλη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντιέγκο Αλόνσο στο PAO TV:

-Ποιες είναι οι πρώτες εικόνες που έχετε από τον Παναθηναϊκό;

«Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο σύλλογο, τον πλέον σπουδαίο στη χώρα. Ξέρω ότι την τελευταία τριετία κατέκτησε η ομάδα δύο φορές το Κύπελλο. Πλέον είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να το κατακτήσουμε».

-Έχετε παρακολουθήσει παιχνίδια της ομάδας;

«Έχω δει όλα τα παιχνίδια της. Και με προπονητή τον Ιβάν και με τον Τερίμ. Η ομάδα έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, βρέθηκε κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Η ομάδα έχει μία καλή βάση την οποία σκοπεύουμε να βελτιώσουμε, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας».

-Τι σας κέρδισε στην προσέγγιση του Παναθηναϊκού;

«Αρχικά πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ομάδα και για μένα ήταν μία πρόκληση να αναλάβω μία ομάδα με στόχους πρωταθλητισμού. Το ήθελα πολύ γιατί είμαι ένας προπονητής που παίζει για τίτλους και μου αρέσει η ομάδα μου να πρωταγωνιστεί. Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός έχει 14 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, οπότε για μένα είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να κυνηγήσω την κατάκτηση του τίτλου. Και κάτι ακόμα. Με κάλυψε απόλυτα το πλάνο που μου παρουσίασε ο τεχνικός διευθυντής και τα λόγια που μου είπε ο πρόεδρος της ομάδας. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που θέλω να υπηρετήσω με μεγάλη χαρά».

-Προτού συμφωνήσετε, μιλήσατε με ανθρώπους που γνωρίζετε για να μάθετε πληροφορίες σχετικά με τον Παναθηναϊκό, το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Ελλάδα;

«Ναι, πήρα πολλές πληροφορίες. Μίλησα με συναδέρφους μου, ώστε να μπορέσω να σχηματίσω μία γενική άποψη για το σύλλογο, το πρωτάθλημα, τη χώρα. Πρέπει να πω ότι όλες οι πληροφορίες ήταν θετικές. Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση η σοβαρότητα που προσεγγίζει το ποδόσφαιρο, τόσο ο πρόεδρος, όσο και η διοίκηση, κάτι που μου έδωσε ηρεμία. Μιλήσαμε για την ενίσχυση που χρειαζόμαστε στο ρόστερ και θα προχωρήσουμε καλά».

-Ποιες είναι οι βασικές ποδοσφαιρικές αρχές σας;

«Αυτό που θέλω είναι να κερδίζω. Πάντοτε στην καριέρα μου ήθελα οι ομάδες μου να πρωταγωνιστούν. Μου αρέσει και οι ομάδες μου είχαν πάντα ένταση, πίεση ψηλά κι έλεγχο του παιχνιδιού. Αυτή είναι η φιλοσοφία που θέλω να περάσω. Μία ομάδα που θα έχει ένταση, θα πιέζει και θα έχει τον έλεγχο στον αγώνα».

-Διαχειριστήκατε μεγάλες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες. Με ποιον τρόπο δίνετε κίνητρο στις προσωπικότητες των αποδυτηρίων;

«Το πρώτο και βασικό που πρέπει να κάνει ένας προπονητής, είναι να θεωρήσει οικογένειά του τους πάντες. Εάν δημιουργηθεί αυτή η αίσθηση της οικογένειας, τότε όλα είναι πιο εύκολα. Το μέλημά μου είναι να είμαστε όλοι μαζί. Οι ποδοσφαιριστές, το προσωπικό, οι φίλαθλοι. Εάν δουλεύουμε όλοι μαζί για τον στόχο, τα πράγματα θα γίνουν ευκολότερα».

-Είναι η δεύτερη προσπάθειά σας σε ευρωπαϊκό σύλλογο. Είναι ένα έξτρα κίνητρο για εσάς να καταφέρετε να πετύχετε ως προπονητής στην Ευρώπη, όπου πετύχατε πολλά ως ποδοσφαιριστής;

«Αναμφίβολα είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία που μου έδωσε ο Παναθηναϊκός και τον ευχαριστώ. Για εμένα αυτή η θέση είναι μια ρεβάνς για όσα συνέβησαν στη Σεβίλλη, όπου έμεινα πολύ λίγο χρονικό διάστημα και γι’ αυτό το λόγο τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά. Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του συλλόγου που μου έδωσε την ευκαιρία. Θα κάνω το παν για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις».

-Υπάρχει πίεση για τίτλους στην Ελλάδα και διάκριση στην Ευρώπη. Πως μπορείτε να διαχειριστείτε την πίεση και να φτάσετε στον επιθυμητό στόχο;

«Αυτό είναι συνηθισμένο για τους προπονητές. Αυτές οι προκλήσεις για τον Παναθηναϊκό υπάρχουν κάθε σεζόν. Εμείς οφείλουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για τον πρώτο επίσημο αγώνα. Η περίοδος των μεταγραφών ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου και ο στόχος είναι να αποκτήσουμε τους ποδοσφαιριστές που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε όπως θέλουμε. Θα δουλέψουμε πολύ με την ομάδα από την πρώτη μέρα για να είμαστε έτοιμοι για την Ευρώπη. Το φώτο φίνις το ορίζω στις 31 Αυγούστου για να ετοιμάσουμε το ρόστερ που θα πετύχει τους στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό