25.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Φιλιτσάκου πρωταθλήτρια Ελλάδος στα 20χλμ βάδην | Στίβος

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Κυριακή Φιλιτσάκου και ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης αναδείχθησαν πρωταθλητές Ελλάδος στα 20χλμ βάδην στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξήχθη την Κυριακή στα Μέγαρα. 

Η νεαρή αθλήτρια αναδείχθηκε νικήτρια στα 20χλμ. βάδην με 1 ώρα 32.40 και αγγίζοντας το ατομικό της ρεκόρ (1.32.23) το οποίο πέτυχε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Τη δεύτερη θέση στη σημερινή διοργάνωση με 1.33.20 κατέλαβε η πρωταθλήτρια του αγωνίσματος Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), που από τα πρώτα χιλιόμετρα ένιωσε μια μυϊκή ενόχληση στο στομάχι.

“Από το πρωί ένιωθα πως έχω μια μυϊκή ενόχληση στο στομάχι, η οποία με επηρέασε και στη διάρκεια του αγώνα. Δεν το πίεσε, καθώς δεν υπήρχε λόγος, αν και πάντα η πρώτη θέση σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα αποτελεί μια πρόκληση. Θα συνεχίσω πιθανότητα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο βάδην”, είπε η Ντρισμπιώτη. Την τριάδα στο αγώνισμα συμπλήρωσε η Χριστίνα Παπαδοπούλου (ΠΓΣ) με 1.34.38, στη δεύτερη καλύτερη εμφάνιση της καριέρας της.

Ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης (ΟΦΗ) αναδείχθηκε πρωταθλητής στα 20χλμ. Ανδρών, διανύοντας την απόσταση σε 1.32.24. Δεύτερος με 1.42.44 ήταν ο Κώστας Σταμέλος (ΟΚΑ Βικέλας) και τρίτος ο Τάσος Στάμος (ΟΚΑ Βικέλας) με 1.43.28.

Η Αντωνοπούλου (Ικαρος Ν. Ιωνίας) άφησε για λίγο τα 5χλμ. και πήρε θέση εκκίνησης στα 10χλμ. βάδην, προκειμένου να πετύχει το όριο πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και τα κατάφερε. Η αθλήτρια του Ηλία Γκαραβέλα τερμάτισε σε 49.05 και έκλεισε μια θέση για τη διοργάνωση του Ταλίν. Η 17χρονη αθλήτρια πραγματοποίησε το πρώτο 10άρι της καριέρας της και έδειξε πως σύντομα θα μπορεί να κυνηγήσει καλύτερες επιδόσεις.

“Μετά την ακύρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ18 στεναχωρήθηκα, ωστόσο δεν έχασα το κίνητρο μου και επικεντρώθηκα στη διοργάνωση της κατηγορίας Κ20. Θα πέσω απευθείας στα βαθιά, ωστόσο αυτό θα με βοηθήσει για τις δύο επόμενες χρονιές. Θα συνεχίσω την προπόνηση μου και ανάλογα με τις διοργανώσεις που θα γίνουν αναμένεται να κάνω κι άλλους αγώνες”, είπε η νεαρή αθλήτρια. Δεύτερη στα 10χλμ. βάδην ήταν η Χρυσάνθη Αρβανιτάτου (Φωκιανός Καρδίτσας) με 53.36 και στην τρίτη η Ζαφειρία Παπαδημητρίου (ΓΣ Πίνδαρος) με 54.19.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό