33.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η φιέστα των πρωταθλητών της Κ19 του Θρύλου – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η μεγαλειώδης σεζόν για τον Ολυμπιακό έφτασε στο τέλος της, με τους Νέους της ομάδας να γράφουν και αυτοί με «χρυσά» γράμματα τη δική τους ιστορία στον σύλλογο! Οι «ερυθρόλευκοι» Κ19 κατάφεραν εφέτος και έφτασαν στην κατάκτηση του Champions League των Νέων, το UEFA Youth League, στο Final Four που έγινε στη Νιόν της Ελβετίας.

Η Θρυλική πορεία των Νέων ξεκίνησε με διπλούς αγώνες αποκλείοντας την πρωταθλήτρια Ιταλίας Λέτσε και στη συνέχεια την Καμπάλα. Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε σε νοκ άουτ ματς την Ίντερ στο «Γ. Καραϊσκάκης», την οποία και απέκλεισε στα πέναλτι, ενώ στην ίδια διαδικασία άφησε εκτός και τη Λανς, επίσης στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στη φάση των «8» οι Νέοι του Θρύλου έπαιξαν στη Γερμανία με την Μπάγερν Μονάχου, την οποία και νίκησε με 1-3, παίρνοντας έτσι την πρόκριση στο Final Four της διοργάνωσης στην Ελβετία.

Εκεί ο Ολυμπιακός βρήκε στα ημιτελικά τη Ναντ, ματς το οποίο οδηγήθηκε στα πέναλτι και πέρασε στον τελικό. Στον ιστορικό αγώνα του τελικού τέθηκε αντιμέτωπος με τη Μίλαν και μέσα σε έξι λεπτά έκανε το σκορ 3-0. Έφτασε στην κατάκτηση του UEFA Youth League και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης σε επίπεδο Νέων!

Η φιέστα του πρωταθλήματος

Λίγες ημέρες μετά από την κατάκτηση του UEFA Youth League, οι Νέοι του Ολυμπιακού κατάφεραν να μείνουν στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος της Super League U19 και αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας, για δεύτερη διαδοχική σεζόν. Η απονομή του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (07/06), στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη.

Εκεί όπου σύσσωμη η ομάδα των «ερυθρόλευκων» Νέων, σήκωσαν στον ουρανό και το πρωτάθλημα της Super League U19. Πριν από την απονομή, μίλησε στους ποδοσφαιριστές και τους γονείς τους ο τεχνικός σύμβουλος της ακαδημίας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, δίνοντας σε όλους συγχαρητήρια για τη φετινή επιτυχία. Επίσης μετά από την απονομή του τίτλου, στα χέρια των παικτών βρέθηκε και το ευρωπαϊκό τρόπαιο του UEFA Youth League.

Να σημειωθεί πως το φετινό πρωτάθλημα αποτελεί το 7ο για τον Ολυμπιακό σε επίπεδο Νέων και είναι πλέον ο πολυνίκης της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κατακτήσει τον τίτλο τις χρονιές 2004, 2010, 2013, 2015, 2016, 2017, 2023 και 2024.

Κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο μία ιστορική σεζόν για τον Ολυμπιακό, στην οποία η πρώτη ομάδα κατέκτησε το UEFA Europa Conference League και οι Νέοι το UEFA Youth League και το πρωτάθλημα της Super League U19. Ο Ολυμπιακός αποτελεί τη μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που την ίδια χρονιά κατακτήθηκαν δύο ευρωπαϊκοί τίτλοι από πρώτη ομάδα και Κ19.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό