18.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η φιέστα της ΑΕΚΑΡΑΣ μέσα στην κατακίτρινη Τούμπα (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα 61 χρόνια της ιστορίας του, το γήπεδο του ΠΑΟΚ ντύθηκε σε άλλα χρώματα –και όχι τα ασπρόμαυρα- για μία και μοναδική φορά. Ήταν μια Κυριακή σαν σήμερα το 1992, όταν περίπου έξι χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ βρέθηκαν εκεί (απέναντι σε λιγότερους από δύο χιλιάδες του ΠΑΟΚ) για να πανηγυρίσουν τον τίτλο που είχε κατακτηθεί μία εβδομάδα νωρίτερα.

Ο αγώνας αυτός αναμενόταν ως ο καθοριστικός για την κατάκτηση του τίτλου, όμως ο Ολυμπιακός έφερε 1-1 στην προτελευταία αγωνιστική στην Κόρινθο και η ΑΕΚ στέφθηκε πρωταθλήτρια. Ετσι οι αγώνες της τελευταίας Κυριακής ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού δεν έκριναν το πρωτάθλημα. Η εκστρατεία, ωστόσο, έγινε και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ υπέστησαν μια μεγάλη «ήττα», βλέποντας το γήπεδό τους για μία και μοναδική φορά να γίνεται… έδρα του αντιπάλου. Αλλά και τελευταία φορά από τότε που μία ομάδα πανηγύρισε πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα…

Ολο το πέταλο απέναντι από τη θύρα 4 βάφτηκε κίτρινο, ενώ στον αγωνιστικό χώρο έγινε απονομή τιμητικού επάθλου από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μετά τον αγώνα έγινε γύρος θριάμβου, ενώ το κλίμα στην ομάδα ήταν έντονα φορτισμένο συγκινησιακά, αφού ο Κύπριος αρχηγός Γιώργος Σαββίδης είχε ήδη αποφασίσει να επιστρέψει στην Ομόνοια Λευκωσίας. Το «αντίο» του που είχε αποτραπεί το 1990, ήταν πλέον αναπόφευκτο… 

Στα αγωνιστικά, η ΑΕΚ προηγήθηκε δύο φορές με ωραία γκολ του Βασίλη Δημητριάδη (65’, 77’) που με αυτά τα γκολ έφτασε τα 28 και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-1 με τον Τουρσουνίδη στο 70’ και με φάουλ του Λαγωνίδη στο 84’. Θα τα «άλλαζε», πάντως, ο Δημητριάδης και τα δύο αυτά γκολ με εκείνο που δεν είχε πετύχει στο τελευταίο λεπτό της παράτασης στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-0 για το Κύπελλο, σαράντα μέρες νωρίτερα…

Στη φωτογραφία από εκείνη την Κυριακή με φόντο την κατακίτρινο πέταλο, διακρίνονται όρθιοι οι Σαββίδης (87’ Καραγκιοζόπουλος) Μήνου, Δημητριάδης, Καραγιάννης, Σαμπανάτζοβιτς, Αλεξανδρής και καθιστοί οι Σταματής, Πατίκας (77’ Κούτουλας) Βασιλόπουλος, Αλεξανδρής και Σαβέβσκι.

Στις 7 Ιουνίου

7/6/31 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-2 (Πρωτάθλημα Ελλάδας –ένταση στις εξέδρες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να συμπλέκονται πριν και μετά τον αγώνα)

7/6/50 ΑΕΚ-Δάφνη 1-1 (Πρωτάθλημα Αθήνας)

7/6/59 ΑΕΚ-Εθνικός 1-1 (Πρωτάθλημα Ελλάδας –με τίποτα δεν ήθελε η μπάλα την ΑΕΚ που δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος έμεινε δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό)

7/6/61 Ηρακλής-ΑΕΚ 1-0 (Κύπελλο Ελλάδας –λίγες μέρες μετά το 4-1 επί του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ αποκλείστηκε με κάτω τα χέρια στη Θεσσαλονίκη)

7/6/70 AEK-Πανσερραϊκός 1-0 (Α’ Εθνική –νίκη με κεφαλιά του Παπαϊωάννου στο 77’ και δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα)

7/6/81 Εθνικός-AEK 0-2 (Α’ Εθνική –προτελευταία αγωνιστική με νίκη στο Καραϊσκάκη από τα δύο τελευταία γκολ του βετεράνου Δημήτρη Γκέσιου, ο οποίος είχε έρθει από τον Ηρακλή το 1980, στα 32 του χρόνια)

7/6/15 AEK-Λάρισα 1-1 (FootballLeaguePlayOff –προτελευταίο ματς, αδιάφορο και εντελώς αγγαρεία, κρίθηκε από το πρώτο μέρος)

7/6/2020 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1 (Super League PlayOff- eπηρεασμένη από τη διακοπή η ΑΕΚ, είχε κακή εικόνα μέχρι το γκολ του Παναθηναϊκού, άλλη ομάδα μόλις μπήκε ο Ολιβέιρα)

Ευρωπαϊκό χωρίς Έλληνες δεν γίνεται! Καθημερινές Euro προσφορές, πρωτότυπα στοιχήματα & EuroNovileague με 2.020.000€**Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό