18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η φαρμακοβιομηχανία κατέθεσε μήνυση κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν

Ειδήσεις Ελλάδα

Η παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία Merck μήνυσε την Τρίτη της κυβέρνηση Μπάιντεν σχετικά με τις νέες δυνατότητες του Medicare να μειώσει σημαντικά τις τιμές των φαρμάκων για τους ηλικιωμένους στο πλαίσιο του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού. Πρόκειται για μια προσπάθεια της φαρμακοβιομηχανίας να αποδυναμώσει το πρόγραμμα, όπως μεταδίδει το CNBC.

Σε μια δριμεία καταγγελία που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσινγκτον, η Merck καυτηρίασε τη διαδικασία διαπραγμάτευσης ως «απάτη», λέγοντας πως «ισοδυναμεί με εκβιασμό».

Η φαρμακοβιομηχανία κατηγόρησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί αυτό που η εταιρεία περιέγραψε ως αντισυνταγματικό σύστημα για την απόσπαση ιδιωτικής περιουσίας για δημόσια χρήση χωρίς δίκαιη αποζημίωση κατά παράβαση της Πέμπτης Τροπολογίας.

Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού, ο οποίος έγινε νόμος το περασμένο καλοκαίρι, ήταν μια σημαντική νίκη για τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο, οι οποίοι πίεζαν επί μακρόν για την ενίσχυση της Medicare ώστε να καταπολεμήσει την αύξηση των τιμών των φαρμάκων.

Η φαρμακοβιομηχανία αντιτάχθηκε σθεναρά στο νόμο, υποστηρίζοντας ότι θα καταπνίξει την ανάπτυξη νέων φαρμάκων.

Η Merck δήλωσε ότι το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών υποχρεώνει τις εταιρείες να συνάψουν μια συμφωνία που ουσιαστικά υπαγορεύει την τιμή ενός φαρμάκου με έκπτωση 25% έως 60% υπό την απειλή ημερήσιων φόρων κατανάλωσης που είναι αρκετές φορές υψηλότεροι από τα ημερήσια έσοδα του φαρμάκου.

Η Merck έχει ζητήσει από δικαστή να εμποδίσει το HHS να υποχρεώσει τη φαρμακοβιομηχανία να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό