27.5 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Φίνος Φιλμ εύχεται για την παγκόσμια ημέρα φαρμακοποιών: «Αχρείαστοι να ‘ναι!»

Ειδήσεις Ελλάδα

Με ένα ποτ πουρί από τις χαρακτηριστικότερες σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου με πρωταγωνιστές φαρμακοποιούς και φαρμακεία επέλεξε να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών η Φίνος Φιλμ.

Το ενός λεπτού βίντεο περιλαμβάνει αποσπάσματα από την «Κυρά μας τη Μαμή», «Μια τρελή τρελή οικογένεια», «Η γυναίκα μου τρελάθηκε», «Υπάρχει και Φιλότιμο» αλλά και άλλες εμβληματικές ταινίες όπου οι ηθοποιοί αναζητούν τη γιατρειά τους στα φάρμακα.

Με μια χαρακτηριστική λεζάντα, η Φίνος Φιλμ έγραψε: «Μπορεί το γνωστό σήμα του φαρμακείου να το βλέπουμε σε κάθε γωνιά, αλλά τι θα κάναμε αν δεν υπήρχαν; Σήμερα αναγνωρίζουμε την προσφορά των φαρμακοποιών στην υγεία μας. Αχρείαστοι να ‘ναι!».

Μπορεί το γνωστό σήμα του φαρμακείου να το βλέπουμε σε κάθε γωνιά, αλλά τι θα κάναμε αν δεν υπήρχαν; Σήμερα αναγνωρίζουμε την προσφορά των φαρμακοποιών στην υγεία μας. Αχρείαστοι να ‘ναι! 🎬#ΗμέραΦαρμακοποιών».

Μπορεί το γνωστό σήμα του φαρμακείου να το βλέπουμε σε κάθε γωνιά, αλλά τι θα κάναμε αν δεν υπήρχαν; Σήμερα αναγνωρίζουμε την προσφορά των φαρμακοποιών στην υγεία μας. Αχρείαστοι να ‘ναι! 🎬#ΗμέραΦαρμακοποιών pic.twitter.com/9FJLt8rFrQ

— Finos Film (@FinosFilm) September 25, 2024

Η 25η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP) για να αναδείξει τη συμβολή των φαρμακοποιών στην παγκόσμια υγεία. Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαίων Φαρμακοποιών, στην Ευρώπη: δραστηριοποιούνται 400.000 φαρμακοποιοί, το 98% του πληθυσμού έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε φαρμακείο μέσα σε 30’ και 46.000.000 άνθρωποι επισκέπτονται καθημερινά τα φαρμακεία.

Τι κάνει ένας φαρμακοποιός

Συνήθως, ακούγοντας τη λέξη φαρμακοποιός, το μυαλό των περισσoτέρων πηγαίνει συνειρμικά στην εικόνα ενός ανθρώπου, ο οποίος βρίσκεται πίσω από έναν πάγκο, πουλώντας απλά φάρμακα. Στην πραγματικότητα, ο ρόλος του φαρμακοποιού είναι πολύ σημαντικός και πιο σύνθετος από αυτήν την επιφανειακή περιγραφή.

Ο φαρμακοποιός παρέχει υπηρεσίες υγείας, στηρίζει και συμβουλεύει τους ασθενείς. Ιδιαίτερα τώρα, σε μία εποχή υγειονομικής κρίσης, ο φαρμακοποιός βρισκόταν στην πρώτη γραμμή και συνεχίζει να βρίσκεται, παρέχοντας συμβουλές και προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό