23.8 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Η φάση που ξεσήκωσε όλη τη Γερμανία – Ο λόγος που δεν δόθηκε πέναλτι το χέρι του Κουκουρέγια []

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ισπανία σε ένα απολαυστικό παιχνίδι κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 της Γερμανίας, χάρις στην κεφαλιά του Μικέλ Μερίνο στο 119′ της παράτασης. Η «φούρια ρόχα» εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά του EURO 2024, με τους Γερμανούς, όμως, να διατηρούν έντονα παράπονα για πέναλτι που δεν καταλόγισε υπέρ τους ο Άντονι Τέιλορ.

Συγκεκριμένα, στο 107′ το σουτ του Τζαμάλ Μουσιάλα σταμάτησε πάνω στο χέρι του Μαρκ Κουκουρέγια, με την μπάλα να έχει κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Ωστόσο, ο Άγγλος διαιτητής δεν θεώρησε πως υπήρξε παράβαση, με τον VAR μετά από έλεγχο να συμφωνεί με την απόφαση του ρεφερί και να μην τον καλεί να επανεξετάσει τη φάση.

Οι Γερμανοί σε ολόκληρη τη χώρα ξεσηκώθηκαν με αυτήν την απόφαση, η οποία προήλθε μετά από τις οδηγίες που είχε δώσει η UEFA στους διαιτητές, πριν την αρχή της διοργάνωσης. Επί της ουσίας, όταν η μπάλα βρίσκει στο χέρι κοντά στο σώμα και είναι κάθετο προς το χορτάρι (δηλαδή το χέρι είναι προς τα κάτω σε ευθεία, όπως του Κουκουρέγια), ή/και σε θέση πίσω από το σώμα, τότε δεν είναι πέναλτι.

UEFA’s pre-tournament briefing on handballs gave a specific example just like Marc Cucurella, saying it should NOT be a handball penalty.

Arm close to the side, pointing predominantly down/vertically, and/or a position behind line of the body. #ESPGER #Euro2024

— Dale Johnson (@DaleJohnsonESPN) July 5, 2024 Γιατί διαφέρει το χέρι του Κουκουρέγια από αυτό του Άντερσεν στο Γερμανία – Δανία

Γι’ αυτό κιόλας η φάση αυτή του Κουκουρέγια διαφέρει με εκείνη του Γιοακίμ Άντερσεν, στο παιχνίδι της φάση των «16» της Δανίας απέναντι στη Γερμανία. Ο Δανός αμυντικός σε σέντρα που έγινε, είδε την μπάλα να βρίσκει πάνω στο απλωμένο χέρι του.

Εκείνο ήταν σε οριζόντια θέση (συγκριτικά με το χορτάρι), με τον VAR να θεωρεί πως ουσιαστικά αποτελούσε εμπόδιο και ο ίδιος επωφελήθηκε από αυτό, καλώντας έτσι τον Μάικλ Όλιβερ για να επανεξετάσει τη φάση.

Ο ίδιος αφού την τσέκαρε στο μόνιτορ έδειξε την άσπρη βούλα και καταλόγισε το πέναλτι υπέρ της Γερμανίας. Αξίζει να σημειωθεί πως οι διαιτητές και στις δύο αναμετρήσεις που ξεσηκώθηκε «ντόρος» σχετικά με τις αποφάσεις ήταν Άγγλοι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό