33.4 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Η υπόθεση Πινέδα και το… money talks! | Blog – Γιώργος Τσακίρης

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γιώργος Τσακίρης καταγράφει τα δεδομένα για τον διεθνή Μεξικανό μέσο και όλα εστιάζει σε όλα όσα αφορούν το μέλλον του και της ΑΕΚ…

Υπάρχουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, σχετικά σε όλες τις ομάδες, οι οποίοι μοιάζουν (και είναι) αναντικατάστατοι, για την ΑΕΚ και δη του Ματίας Αλμέιδα, ένας τέτοιος είναι δεδομένα ο Ορμπελίν Πινέδα. Πρόκειται άλλωστε για τον κορυφαίο ξένο ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στη χώρα μας, την πλέον ακριβή μεταγραφή της περσινής καλοκαιρινής σεζόν, ο οποίος για δύο σερί χρονιά είναι μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος στο ελληνικό πρωτάθλημα! Πρόκειται για έναν παίκτη που αν δεν υπάρχει στο ρόστερ της ΑΕΚ φέτος, κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο να συμβεί σίγουρα, θα συνιστά τεράστια απώλεια και θα προκύψει σίγουρα πρόβλημα με την αναπλήρωση του κενού που θα δημιουργηθεί.

Προφανώς και ισχύει το “ουδείς αναντικατάστατος”, για το 99% των αντίστοιχων περιπτώσεων, για αυτή του διεθνούς Μεξικανού μέσου επιτρέψτε μου να διατηρώ τις αμφιβολίες μου… Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με ιδιαίτερη σχέση και με τον προπονητή της ομάδας, η διαχείριση του οποίου συνιστά και παράδειγμα προς όλους στα αποδυτήρια, διότι όταν γίνεται σε κάποια ματς σκόπιμα η πρώτη αλλαγή (όχι για να πάρει ανάσες) και δεν μιλάει αλλά δείχνει και ευχαριστημένος (αν και ο κορυφαίος όλων) συμβαίνει για περισσότερους από έναν λόγους. Γενικά όμως όπως έχει αφομοιώσει ο Πινέδα τις αγωνιστικές επιθυμίες του Πελάδο δεν τα καταφέρνει να το πετύχει κανένας άλλος…

Η κουβέντα ξεκίνησε για το μέλλον από την πίεση και το μπόλικο μαρούλι που ρίχνουν στο τραπέζι ομάδες από την πατρίδα του. Καμία μελαγχολία δεν ταλαιπωρεί τον άνθρωπο, ούτε… τρέλα τον έπιασε ξαφνικά να γυρίσει στην χώρα του γιατί του λείπουν οι δικοί του, πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που δήλωνε προ μηνών μόλις ότι δεν σκέφτεται να επιστρέψει ακόμη και παράλληλα πως “η πιο σωστή απόφαση στην καριέρα μου ήταν να έρθω στην ΑΕΚ”! Ένα μόνο πράγμα υπάρχει και είναι κατανοητό απόλυτα στο δικό μου το κεφάλι: money talks! Τόσο απλά και ειλικρινά. Όταν μια ομάδα σου ρίχνει τρία εκατ ευρώ στο τραπέζι το χρόνο για τέσσερα χρόνια (12 το σύνολο), είναι λογικό να …ζαλιστείς, να το σκεφτείς και μεταξύ μας να το θελήσεις!

Τώρα πρέπει να ματώσουν για να πάρουν τον Πινέδα!

Αντίστοιχα μεγάλη είναι η προμήθεια του ατζέντη του ποδοσφαιριστή και για τον λόγο αυτό από την πλευρά του θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να σπρώξει τον πελάτη του στο συμφέρον του, διότι μην είμαστε υποκριτές, ούτε να θέλουμε να τα βλέπουμε όλα σα να μην καταλαβαίνουμε, το οικονομικό όφελος είναι στο Μεξικό. Κι επειδή η σπέκουλα πάντα σε τέτοιες υποθέσεις ακολουθεί με ιστορίες για το τάχα μου πως φτάσαμε εδώ, δεν υπάρχει τίποτα άλλο από το money talks, παύλα και τελεία. Το γράφω επειδή λέγεται σκόπιμα ότι ο ατζέντης του Πινεδα είναι στραβωμένος γιατί τάχα μου δεν πήρε την προμήθεια που είχε συμφωνήσει με την ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι. Δεν είμαστε στο 1980 και στο… μιλητό! Το 2024 (και το 2023) έχεις τα έγγραφά σου, είσαι κατοχυρωμένος και διεκδικείς και κερδίζεις τα όποια (αν υπάρχουν) χρωστούμενα, τόσο εύκολα και απλά.

Διότι καλές οι καφενειακές συζητήσεις αλλά με μέτρο. Πάμε παρακάτω. Δεν θα γίνω γραφικός για να μπλέξω με συναισθηματισμούς για τον Πινέδα και αντιλαμβάνομαι πως όσο και αν όντως γουστάρει ο ίδιος και η φαμίλια του εδώ στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, άλλο τόσο το ποσό δεν είναι τέτοιο για να το προσπερνάς, αντιθέτως για να σταματάς και να συζητάς ουσιαστικά! Καταλαβαίνω απόλυτα και την Ένωση διότι καμία ελληνική ομάδα δεν δύναται να προσφέρει συμβόλαιο στα 3 και βάλε εκατ ευρώ σε έναν ποδοσφαιριστή, όμως αν θέλει μπορεί να του βελτιώσει τις αποδοχές, να φτάσει και ξεπεράσει το ταβάνι που μπορεί να θέτει αφού είναι και θα παραμείνει ο καλύτερα αμειβόμενα ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Έτσι θα δείξει στον παίκτη ότι δεν θέλει να τον αφήσει, αλλά και ότι αναγνωρίζει σε ποια εποχή βρισκόμαστε.

Τα υπόλοιπα για τον ατζέντη και αν μιλάει με άλλες ομάδες και η απάντηση – τοποθέτηση από την Ένωση, είναι στην απόλυτα σωστή κατεύθυνση, στέλνει το σωστό μήνυμα παντού, αλλά δεν έχει και καμία αξία στο τέλος της ημέρας και κουβέντας. Συμβαίνει παντού στο ποδόσφαιρο και από όλους τους συλλόγους να θέλουν να πάρουν με το μέρος τον παίκτη που τους απασχολεί και έπειτα να πετάξουν τη μπάλα στην ομάδα που ανήκει με το κλασικό “αν ο παίκτης θέλει να φύγει πώς θα τον κρατήσεις; Οπότε πάρε αυτά που σου δίνω και προχωράμε”! Δεν είναι έτσι βέβαια όταν το “αυτά που σου δίνω” είναι ένα ποσό κοντά στο όσα έδωσε η ΑΕΚ στην Θέλτα για να τον αποκτήσει. Ας το έκαναν πέρυσι αν ήταν έξυπνοι. Τώρα πρέπει να ματώσουν! Δεν γίνεται σε ένα πρωτάθλημα που ο καθένας ζητάει 18 και 20 και 25 μυρια για παίκτες πολύ κατώτερους του Πινέδα να μη κερδίσει η Ένωση πάνω από 20 ζεστά! Απλά και ξεκάθαρα…

Η ΑΕΚ έχει το μαχαίρι και το καρπούζι, όπως κι αν εξελιχθεί η υπόθεση, πρέπει να βγει κερδισμένη 100% για ένα πρόσωπο πάντως στο οποίο δεν κολλάει για μένα το: ουδείς αναντικατάστατος!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό