14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η υπηρεσία αρωγής για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες ζήτησε 1,6 δισ. δολάρια για το 2022

Ειδήσεις Ελλάδα

Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για τη συγκέντρωση 1,6 δισεκατομμυρίου δολαρίων φέτος, απηύθυνε σήμερα η υπηρεσία Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (Unrwa), προκειμένου να αντιμετωπίσει το χρόνιο έλλειμμα στον προϋπολογισμό της.

Ο γενικός επίτροπος της υπηρεσίας Φιλίπε Λατσαρίνι υπογράμμισε ότι η Unrwa είναι αντιμέτωπη με «χρόνια ανεπάρκεια στον προϋπολογισμό της που απειλεί σοβαρά την ικανότητά της να διατηρήσει τις υπηρεσίες της».

«Το ποσό που ζητεί η Unrwa για το 2022,  θα συμβάλει άμεσα στην ευημερία των Παλαιστίνιων προσφύγων, στις προσπάθειες να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί ο co-19 και στην περιφερειακή σταθερότητα», πρόσθεσε.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ διαχειρίζεται περίπου 700 σχολεία όπου φοιτούν 550.000 αγόρια και κορίτσια, καθώς και κέντρα υγείας για τους Παλαιστίνιους προσέφυγες.

Συνολικά η Unrwa προσφέρει βοήθεια σε περισσότερους από πέντε εκατομμύρια Παλαιστίνιους πρόσφυγες, που έχουν καταγραφεί από την υπηρεσία, στα παλαιστινιακά εδάφη, την Ιορδανία και τον Λίβανο.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία είχε προειδοποιήσει ότι λόγω των οικονομικών δυσκολιών της απειλούνται τα προγράμματά της σε τρεις βασικούς τομείς όπως η παιδεία, η υγεία και η κοινωνική προστασία.

Ωστόσο, τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν ο βασικός της δωρητής, οι ΗΠΑ, ανέστειλε τη χρηματοδότηση της υπηρεσίας όταν πρόεδρος της χώρας ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι θα αποκαταστήσει την παροχή βοήθειας στους Παλαιστίνιους μέσω της χρηματοδότησης της υπηρεσίας. 

: AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό