25.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Η Τότεναμ ξεχνάει τι σημαίνει «loser» χάρις στον Ποστέκογλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Αμφισβητήθηκε, αλλά παντού… πέτυχε! Αυτή η φράση θα μπορούσε εύστοχα να προσδιορίσει την καριέρα του Άγγελου Ποστέκογλου, ο οποίος αλλάζει τη νοοτροπία «loser» που χαρακτηρίζει την Τότεναμ τα τελευταία χρόνια.

Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι στρωμένος με… ροδοπέταλα. Για να φτάσεις εκεί χρειάζεσαι σκληρή δουλειά, υπομονή, συνέπεια και να «αντέξεις» όλα όσα θα σου προσάψουν στην πορεία. Ο Άγγελος Ποστέκογλου «τσεκάρει» κάθε… κουτάκι.

Ο Ελληνοαυστραλός έχει δεχθεί έντονη κριτική καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας του και έχει αμφισβητηθεί παντού για τις ικανότητές του. Τι έχει, όμως, εκείνος να αναδείξει; Μονάχα τίτλους και επιτυχίες! Επέστεψε στην Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια στην Αυστραλία, αλλά αποχώρησε… κακήν κακώς από την Παναχαϊκή.

Γύρισε στη Μελβούρνη, κατέκτησε πρωταθλήματα εκεί και εν συνεχεία το Κύπελλο Ασίας με την Εθνική ομάδα της Αυστραλίας, προτού αναλάβει ως προπονητής στην Ιαπωνία και την Γιοκομάχα Μαρίνος. Οι νέες επιτυχίες που κατέγραψε εκεί του έδωσαν την ευκαιρία να κάτσει στον πάγκο της Σέλτικ.

Οι οπαδοί των κατέκριναν από την αρχή, όμως εκείνος πέρασε την αγωνιστική του ταυτότητα στους παίκτες του και τους καθοδήγησε σε πολλούς τίτλους. Έτσι, του παρουσιάστηκε και η ευκαιρία να αναλάβει τα ηνία στην Τότεναμ, όπου αμέσως δέχθηκε έντονη κριτική για την ετοιμότητά του.

Σε ένα μεταβατικό καλοκαίρι για τον σύλλογο, στο οποίο ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του, ο Χάρι Κέιν, είχε αποχωρήσει, ο κόσμος αισθανόταν ότι χρειάζεται κάποιον τεχνικό με περισσότερη εμπειρία, ώστε να τον βγάλει από την… μετριότητα.

Μολαταύτα, ο Ποστέκογλου δεν πτοήθηκε από τα όσα άκουσε, προσπάθησε αμέσως να «περάσει» στους ποδοσφαιριστές του τον δικό του τρόπο παιχνιδιού και τα κατάφερε! Οι «πετεινοί» διαθέτουν μία από τις καλύτερες επιθέσεις της Premier League και σε επτά από τα οκτώ ματς που έχουν δώσει έως τώρα, έχουν καταφέρει να σκοράρουν τουλάχιστον δύο φορές.

Η ομάδα του επιτίθεται διαρκώς, σκοράρει με μεγάλη ευχέρεια χάρις στον ευέλικτο Χιουνγκ-Μιν Σον (6 γκολ) και βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας. Ο Τζέιμς Μάντισον στα «χέρια» του έχει μετατραπεί στον καλύτερο δημιουργό φέτος, ενώ άλλες μεταγραφές που πρότεινε να γίνουν έχουν αρχίσει… ήδη να αποδίδουν (Μίκι Φαν Ντε Φεν, Γουλιέλμο Βικάριο, Ντέστινι Ουντότζε).

Τα όσα έχει κατορθώσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν έχουν περάσει απαρατήρητα, καθώς έχει βραβευτεί δύο φορές ως ο καλύτερος προπονητής του μήνα (Αύγουστος, Σεπτέμβριος). Με το… καλημέρα «έγραψε» ιστορία, αφού κανένας άλλος δεν έχει καταφέρει κάτι ανάλογο στην πρώτη του σεζόν και αυτό αποδεικνύει την επίδραση που έχει.

Συνεπώς, ο Ντάνιελ Λίβι είναι ικανοποιημένος, οι οπαδοί του κλαμπ ενθουσιασμένοι με τα όσα βλέπουν και η νοοτροπία του Ποστέκογλου αρχίζει να… αλλάζει αυτήν του «loser» που διακρίνει την Τότεναμ τα τελευταία χρόνια.

Αμέτρητοι χαμένοι τελικοί, ένας εξ αυτών του Champions League (2019), το τελευταίο τρόπαιο ήταν το… Λιγκ Καπ το 2008 και – σαφώς – η δίψα για μία καινούργια διάκριση είναι τεράστια.

Οι απαιτήσεις φυσικά θα ελαττωθούν όσο διανύουμε την σεζόν. Είναι, άλλωστε, ακόμα πολύ νωρίς. Οι ικανότητες, όμως, του Ελληνοαυστραλού έχουν ήδη κάνει ακόμη και τον πιο δύσπιστο φίλο της Τότεναμ να ευελπιστεί για το μέλλον.

Και αν μπορούμε να κρίνουμε από τα όσα έχει κατορθώσει στο παρελθόν στην καριέρα του, θα χρειαστεί χρόνο, αλλά στο τέλος θα της φέρει έναν πολυπόθητο τίτλο…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό