18.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η Τότεναμ ανακοίνωσε τον Άγγελο Ποστέκογλου

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Τότεναμ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Άγγελου Ποστέκογλου, ο οποίος θα είναι ο προπονητής των Λονδρέζων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και προέρχεται από ένα εντυπωσιακό «τρεμπλ» στη Σκοτία με την Σέλτικ.

Μετά από μια απογοητευτική σεζόν και μια θλιβερή 8η θέση στην Premier League, η Τότεναμ αποφάσισε να μην κρατήσει τον Ράιαν Μέισον, υπηρεσιακό μετά την απόλυση του Αντόνιο Κόντε και στη συνέχεια του Κρίστιαν Στελίνι.

We are delighted to announce the appointment of Ange Postecoglou as our new Head Coach on a four-year contract

— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) June 6, 2023

Από την πλευρά του ο Ποστέκογλου, ο πρώτος Αυστραλός που κάθεται σε πάγκο ομάδας της Premier League, μίλησε για τη μεγάλη πρόκληση της καριέρας του: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι στον πάγκο μιας τόσο μεγάλης ομάδας. Ξέρω το μέγεθος της πρόκλησης και θα κάνω ότι μπορώ για να δικαιώσω τη διοίκηση για την επιλογή της. Επίσης πρέπει να εκφράσω τη ευγνωμοσύνη μου στη Σέλτικ, καθώς χωρίς αυτήν δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να εργαστώ στην Αγγλία».

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Τότεναμ, Ντάνιελ Λέβι, ανέφερε: «Ο Άγγελος φέρνει μια θετική νοοτροπία και ένα γρήγορο και επιθετικό παιχνίδι. Ανυπομονούμε να έρθει μαζί μας για την επόμενη σεζόν».

Από την πλευρά του, ο Ποστέκογλου δήλωσε: «Ξέρω το μέγεθος της πρόκλησης και θα κάνω ό,τι μπορώ για να δικαιώσω τη διοίκηση για την επιλογή της. Επίσης πρέπει να εκφράσω τη ευγνωμοσύνη μου στη Σέλτικ, καθώς χωρίς αυτήν δεν θα είχα ποτέ την ευκαιρία να εργαστώ στην Αγγλία».

“We are excited to have Ange join us as we prepare for the season ahead.” pic.twitter.com/4ayarkXXTp

— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) June 6, 2023

Ο ομογενής παλαίμαχος διεθνής με την Εθνική Αυστραλίας (4 συμμετοχές) προπονούσε τη Βίκτορι της Μελβούρνης και τις αυστραλιανές ομάδες U-17 και Under-20 προτού ενταχθεί στη Μπρισμπέιν, από το 2013 έως το 2017.

Στη συνέχεια έφυγε για την Γιοκοχάμα Μαρίνος (Ιαπωνία) το 2019, πριν ενταχθεί στη Σκωτία το 2021 όπου κατάκτησε σε δύο χρόνια δύο φορές το πρωτάθλημα με τη Σέλτικ.

Στα 57 του ο Ποστέκογλου γίνεται ο πρώτος Αυστραλός προπονητής που θα εργαστεί στην Premier League. Η περιπέτειά του στους «Πετεινούς» θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό