16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Τσέλσι θέλει να αγοράσει την Στρασμπούρ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Τσέλσι είναι έτοιμη να θέσει σε λειτουργία το πρότζεκτ της πολυϊδιοκτησίας, με την απόκτηση ποσοστού στο γαλλικό σύλλογο της Ligue 1, Στρασμπούρ.

Το γράφει η αγγλική εφημερίδα Guardian, εξηγώντας ότι η κίνηση θα ήταν μια σημαντική ώθηση για τους ιδιοκτήτες των «Μπλε», Τοντ Μπόιλι και Clearlake Capital, που αναζητούν συλλόγους γι΄ αγορά από το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Μπόιλι μίλησε για ένα μοντέλο πολυϊδιοκτησίας ως έναν τρόπο «να δείξουμε στα νεαρά ταλέντα μας τα μονοπάτια για να ενταχθούν στην Τσέλσι, έχοντας χρόνο να παίξουν και να δείξουν τις ικανότητές τους».

Η Τσέλσι εξέτασε πολλούς συλλόγους στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία και τη Νότια Αμερική. Υπήρξαν συζητήσεις με την Μπορντό, αλλά πηγές ανέφεραν ότι μια συμφωνία με την Στρασμπούρ θα ήταν πιο συμφέρουσα οικονομικά. Το τίμημα πάντως δεν είναι γνωστό και η εξέλιξη θα εξαρτηθεί από το αν η Στρασμπούρ θα υποβιβαστεί.

Η Τσέλσι, η οποία φέρεται να θέλει να αγοράσει ποσοστό και στην πορτογαλική Πορτιμονένσε, έχει εντείνει το ενδιαφέρον της για την Στρασμπούρ, αφού ο Μπόιλι απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία με τον πρόεδρο της Μπορντό, Ζεράρ Λόπες.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας ήθελε την πλειοψηφία αλλά στην πορεία κατάλαβε ότι θα έπρεπε να συμβιβαστεί με ένα ποσοστό.

Η απόκτηση της Στρασμπούρ θα έδινε στην Τσέλσι βάση σε μια χώρα που παράγει μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Οι «Μπλε» θα μπορούσαν επίσης να προσφέρουν αγωνιστική εμπειρία σε ταλαντούχους παίκτες, οι οποίοι στη συνέχεια θα μπορούσαν να κάνουν το άλμα για το «Στάμφορντ Μπριτζ».

Το μοντέλο της πολυϊδιοκτησίας δεν είναι κάτι καινούργιο στο ποδόσφαιρο, αν σκεφτούμε, μεταξύ άλλων, το City Football Group (Μάντσεστερ Σίτι), την 777 Partners (Τζένοα) ή τη Red Bull (Λειψία).

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, άφησε να εννοηθεί πρόσφατα τη δυνατότητα χαλάρωσης των περιορισμών σε συλλόγους με τον ίδιο ιδιοκτήτη, προκειμένου να συμμετέχουν στις ίδιες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό