18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Τουρκία πρέπει να αποδείξει ότι τηρεί τη συμφωνία για το μεταναστευτικό

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας του 2016 είναι ακόμη σε ισχύ», τόνισε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον κατά τις κοινές δηλώσεις που παρέθεσε με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Η Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας είναι ακόμη σε ισχύ και από την πλευρά της ΕΕ είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τη συνέχιση της οικονομικής στήριξης για τους πρόσφυγες που φιλοξενεί η Τουρκία, αλλά η Τουρκία χρειάζεται να δείξει με σταθερούς τρόπους ότι τηρεί τη Δήλωση. Για παράδειγμα, όταν έχει να κάνει με τις επιστροφές από την Ελλάδα, όταν έχει να κάνει με την αποτροπή παράτυπων αναχωρήσεων» ανέφερε η κ. Γιόχανσον,όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σε ανταπόκρισή της,

Σε ερώτηση σχετικά με τα κανόνια ήχου, η Επίτροπος σημείωσε: «Κατά τη γνώμη μου είναι περίεργος τρόπος προστασίας των συνόρων σου».

H Ελλάδα μπόρεσε να μετριάσει τον αντίκτυπο της μεταναστευτικής κρίσης τους τελευταίους πολλούς μήνες, μειώνοντας τις πρωτογενείς ροές στην ΕΕ, αλλά την ίδια ώρα παρέχοντας βελτιωμένη ικανότητα υποδοχής και πολύ καλύτερo πρόγραμμα ενσωμάτωσης σε αντίθεση με αυτό που είχαμε πολλά χρόνια πριν, υπογράμμισε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης κατά τις κοινές δηλώσεις   με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον στις Βρυξέλλες.

«Ανανεώνουμε την ικανότητα πρώτης υποδοχής με νέες δομές στην Σάμο, την Κω και τη Λέρο περιμένοντας να λειτουργήσουν το καλοκαίρι 2021» σημείωσε ο κ. Μηταράκης.

  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό