18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Τουρκία πάλι προσπαθεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους

Ειδήσεις Ελλάδα

«Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, πόσο μάλλον τη στιγμή κατά την οποία αφορούν Έλληνες πολίτες» ξεκαθαρίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με τα περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.

Όπως επισημαίνει, «η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, προσπαθεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους, κατά παράβαση θεμελιωδών κανόνων διεθνούς συμπεριφοράς.

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της που απορρέουν από Διεθνείς Συμβάσεις, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης, σε αντίθεση με την Τουρκία» αναφέρει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ

Νωρίτερα θέση σχετικά με την καταγγελία για απειλή κατά του βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ πήρε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας από τις ελληνικές Αρχές την «τιμωρία των δραστών» κι επαναλαμβάνοντας τα περί «τουρκικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ της Τουρκίας σημείωσε: «Στεκόμαστε δίπλα στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, η οποία δεν εγκαταλείπει τον αγώνα της για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία παρά όλες τις απειλές και πιέσεις. Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να διερευνήσουν αυτό το σοβαρό γεγονός και να τιμωρήσουν τους δράστες».

Προηγήθηκε άλλη ανακοίνωση του τουρκικιού ΥΠΕΞ, που κατηγορούσε την Ελλάδα ότι λέει ψέματα για τη Μικρασιατική Καταστροφή και ότι «συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό