14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Τουρκία έχει ανάγκη την ΕΕ

Ειδήσεις Ελλάδα

“Η επόμενη μεγάλη προτεραιότητα της ΕΕ είναι οι άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα Πολωνίας – Λεκορωσίας, να φύγουν άμεσα”, ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Μετανάστευσης και Ασφάλειας, Μαργαρίτης Σχοινάς. 

Ο κος Σχοινάς τόνισε ότι ήδη η κυβέρνηση του Ιράκ δέχθηκε να παραλάβει την μεγάλη πλειοψηφία των Ιρακινών που βρίσκονται στα σύνορα.

Κατήγγειλε ότι με μία αμοιβή έξι με επτά χιλιάδες ευρώ, οι διακινητές σε συνεννόηση πάντα με την κυβέρνηση της Λεκορωσίας, προωθούσαν τους ανθρώπους αυτούς στα σύνορα.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία, ο κος Σχοινάς τόνισε ότι τρεις ημέρες πριν την άφιξή του στη χώρα,  σταμάτησαν όλες οι τουρκικές πτήσεις μεταφοράς μεταναστών στα σύνορα.

Εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος για τη συνεργασία με την Τουρκία ως προς το μεταναστευτικό τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι και η ΕΕ χρειάζεται την Τουρκία αλλά και η Τουρκία την ΕΕ.

Σχετικά με την πανδημία, ο κος Σχοινάς τόνισε ότι η ΕΕ έχει ήδη ελέγξει και εγκρίνει 8-9 θεραπευτικές επιλογές, που είναι πλήρως ελεγμένες ωστόσο τόνισε ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο αγοράς αυτών των θεραπευτικών ουσιών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό